Cum puteți atinge succesul

p_011

Se spune că succesul nu este niciodată un accident, știm cu toții proverbul, norocul vine la cel ce se pregătește pentru el. Thomas Jefferson spunea că el crede cu tărie în noroc și că din ce muncește mai mult din atât are mai multă parte de el.

Ce știm despre succes atunci?!

Mda..

Pregătiți-vă pentru succes și nu-i lăsați nici o șansă acestuia să scape.

Trăim într-o lume unde Aruncarea cu Vina este cel mai popular sport național. De la părinți la guvern și desigur la principalul protagonist Traian Băsescu, toată lumea e vinovată de eșecurile noastre.

Un alt proverb spune ca Acela care este bun la a găsi scuze probabil nu este bun la nimic  altceva.

Cel care se află la polul opus acestui tip de mentalitate va fi cel ce va reuși, restul vor deveni victimile acestei mentalități.

În continuare voi reda ceea ce cred eu despre succes și despre cum poate acesta să fie dobândit.

Lucrul principal pe care trebuie să îl faceți pentru ca cel puțin să fiți apți pentru a păși pe calea succesului este să vă asumați în integralitate responsibilitatea pentru propria viață.

Scopul

Cei mai buni experți în dezvoltare personală vă vor sublinia cu Mai Multe Linii faptul că este esențial să aveți un scop în viață altfel veți fii tot timpul în derivă și veți evita cu succes (ehi, este și ăsta tot un fel de succes!) orice fel de integrare și identificare a unui loc căruia să aparțineți. Așadar stabiliți-vă un scop conform căruia să trăiți sau mai bine spus pentru care să trăiți și dedicați 75% din resurse atingerii acestuia. Gândiți-vă că nimic nu e întâmplător și că, cu atât mai puțin voi sunteți o întâmplare, așa că tot ce puteți face mai bun pentru voi este să vă stabiliți voi înșivă felul de desfășurare a propriei voastre vieți.

Este bine să înțelegeți că deși sloganul național și brevetat românesc este ”Lasă mă că merge și așa” diferența dintre a trăi pentru a atinge o țintă și a trăi pur și simplu este că a trăi cu un scop (sau mai multe) înseamnă din punct de vedere antreprenorial a vă strădui să faceți lucrurile în mod corect (așa cum trebuie!) pe când a trăi pur și simplu înseamnă a scăpa cu cât mai puține pagube sau probleme azi, mâine e și ea o zi în care ne vom zbate la fel.

Pentru antreprenor acest lucru înseamnă găsirea unei cauze în care acesta crede și construirea unei afaceri în jurul acesteia. Guy Kawasaki spune că a construi o afacere cu scopul rezolvării unor probleme este motivul corect pentru orice antreprenor.

Asumarea 

Unul dintre lucrurile care în mod general fac diferența dintre antreprenorii de succes și ceilalți și care are mare legătură cu, cele de mai sus este asumarea.

Toată lumea vrea mulți bani, o familie reușită, o casă frumoasă și încăpătoare, o mașină ideală etc.

Întrebarea care se pune este următoarea:

Sunteți dispuși să plătiți prețul pentru împlinirea visurilor voastre?!

Bine ar fi ca răspunsul vostru să fie DA pentru că în caz contrar norocul va fi foarte dificil să vă favorizeze.

Ochiii pe minge

Zi de zi ne confruntăm  cu o sumedenie de sarcini, apeluri telefonice, e-mail-uri, mesaje text, socializare, publicații noi pe blog/site propriu, gândirea unei noi strategii, noi tehnici de atragere de utilizatori/clienți, marketarea unui produs/serviciu nou etc., este foarte greu să ținem pasul. Americanii au o vorbă, ”țineți ochiii pe minge”. Asta se poate traduce în felul următor, concentrați-vă pe ceea ce doriți să realizați și continuați să lucrați la asta.

Concentrarea aceasta desigur, poate însemna renunțarea la ceva ce aveți în prezent (de exemplu timp liber) pentru ceva ce va da roade în timp. Atingerea unor obiective care merită a fi îndeplinite va consuma întotdeauna timp.

Seriozitatea și roadele acesteia

Seriozitatea este un lucru care îi caracterizează pe toți omenii de succes. În domeniul în care activează, acești oameni de cele mai multe ori dau dovadă de o solidă expertiză în profesia lor. Ei  tind spre a fi cei mai buni în ceea ce fac și fac tot ce pot pentru a-și îmbunătății performanțele.

De aceea luați decizia acum!, să deveniți cei mai buni în domeniul vostru și începeți deja să lucrați la asta. Acum!

Cum ați putea face asta, ați putea întreba voi.. Bine, vă vând un pont care e de la sine înțeles și complet evident. Aflați ce anume fac cei care sunt lideri în domeniul vostru și faceți ce fac ei dar de zece ori mai bine, mai repede etc.

Planificați pentru succes

În ajutorul celor de mai sus începeți prin scrierea unui Plan de Atingere a Scopurilor.

Atingerea unui scop în lipsa unui plan este aprop un utopism. Întotdeauna când vă propuneți atingerea unei ținte este bine să creați și un plan care să descrie cum anume se va ajunge la realizarea acestui deziderat.

Perseverența și voi

Continuarea în ciuda tuturor impedimentelor este una din trăsăturile cele mai pregnante ale oamenilor de succes. Oamenii de succes și oamenii de afaceri în special au această adversitate față de renunțare și oridecâteori cad, ei se ridică și merg mai departe în atingerea obiectivelor lor.

Atunci când sunteți hotărâți și vă dedicați atingerii unui scop, renunțarea este de neacceptat. Trebuie să faceți tot ceea ce este necesar (!legal!) pentru a duce la îndeplinire ceea ce vă doriți, perseverența este ceea ce îi caracterizează pe toți antreprenorii.

MotivationalPure #motivation

Posted by Valentin Bosioc on Tuesday, September 8, 2015

De aceea perseverați în atingerea scopurilor voastre și până la urmă veți reuși!

Acum este momentul să lucrați la ceea ce vă doriți pentru că timpul nu așteaptă. Urmăriți ceea ce vă doriți cu înflăcărare și pasiune și veți ajunge curând acolo unde vă propuneți.

Succes!

Etichete: , , , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 10 October 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania