
Salut!
Viitorul tău, este creat de ceea ce faci Azi și nu Mâine!
Suntem victimile propriilor noastre obiceiuri!
Afirmațiile de mai sus, sunt intrinsec legate între ele pentru că, obiceiurile care ne definesc, definesc la rândul lor felul în care vedem și ne raportăm la lucrurile care ni se întâmplă în viața de zi cu zi.
Adevărul este că foarte mulți dintre noi ne scăldăm în obiceiuri proaste care nu ne aduc nici un folos, ba mai mult de atât, ne dăunează în mod clar.
Obiceiurile noastre sunt cele care ne, cauzează sau ne ajută și ne influențează în bine viața. Obiceiurile au o influență directă asupra respectului de sine, ceea ce are un efect asupra gândirii noastre și a modului de percepție a succesului.
Ce facem în cazul ăsta?
Le schimbăm!
Winston Churchill a spus odată:
”Succesul înseamnă să o duci din eșec în eșec fără să îți pierzi entuziasmul.”
Pentru a ne putea schimba obiceiurile proaste în obiceiuri bune trebuie, în primul rând să devenim conștienți de ele.
Apoi, este deosebit de important să ne automotivăm și în sensul acesta este o idee bună, să descoperim cele mai bune motive pentru care vrem să schimbăm aceste obiceiuri.
Atenție!!
E bine să evităm să ne amăgim că, faptul că știm că avem obiceiuri proaste, e suficient să ne ajute să le schimbăm. Nu e! Avem nevoie de motive puternice pentru a înfrânge obiceiurile proaste.
Faptul că alcoolul face rău sănătății, nu este de ajuns, pentru mulți, să renunțe la acesta. De aceea, cu cât găsim mai multe motive cu atât crește voința noastră pentru renunțarea la alcool.
Cum schimbăm obiceiurile dăunătoare cu unele bune?
Pregătire
Când am renunțat la fumat, am zis ”de mâine nu mai fumez” și nu am mai fumat. Ceea ce am învățat ulterior însă, a fost că nu toți suntem capabili de asta. Gândirea negativă, este un obicei prost și atât dar unora le e mai ușor să spună, ”nu pot”!
De aceea, o idee bună este să stabilim un punct de plecare, de exemplu:
– de mâine nu mai fumez.
Am spus ”de mâine”, pentru a ne permite un răgaz să ne gândim la ce înseamnă renunțarea la un astfel de obicei.
De regulă, obiceiurile proaste sunt percepute ca fiind plăcute, de aceea este necesar să ne pregătim. Unii se vor teme de schimbare, ca urmare ei, trebuie să își schimbe perspectiva din care văd lucrurile, de exemplu:
– În loc de ”renunț la plăcerea unei țigări”, putem gândi ”îmi recâștig sănătatea” sau ”pun bani de-o parte”.
Înlocuitori
De exemplu, dacă obișnuim să bem alcool, putem începe să consumăm apă cu lămâie. E și mai ieftină și ne păstrează și mintea limpede, neafectându-ne sănătatea.
Putem de asemenea să ne creăm un hobby care să ne ocupe timpul pe care obiceiul negativ ni-l ocupa înainte. Putem începe un obicei nou, să citim o carte nouă pe zi.
Obiceiurile de care ne ocupăm sunt cele care ne conduc viața. A cultiva obiceiurile bune (beau 2l de apă pe zi), ne poate aduce succesul în viață și implicit, fericirea. Acum, revenind la vorba prietenului Churchill, țin să menționez că, oricine își propune îndeplinirea unui deziderat, are posibilitatea de a o face, este o problemă de alegere, atâta tot, în speță, oricine, poate transforma un obicei prost în unul bun. Un eșec nu e o tragedie, ne putem ridica și putem încerca iar. În cele din urmă depinde doar de noi!, suntem sau nu, stăpâni pe ceea ce facem?
Eu cred că da, pentru fiecare dintre noi.
Succes!
Spune-mi ce crezi...