Cum poate dezvoltarea personală afecta afacerea

 

p_005Două tipuri de situații poate înfrunta orice antreprenor. Aceste situații țin de factori externi și de factori interni.

Factorii externi presupun piața, mediul, concurența și alte componente care sunt dincolo de antreprenor sau de afacerea sa. Acești factori sunt parte a oricărei afaceri asupra cărora antreprenorul are foarte puțin sau deloc control.

Aceștia sunt de cea mai mare importanță pentru afacere și de aceea este foarte important ca antreprenorul să găsească puncte de rezoluție și să se adapteze cu privire la aceștia.

Factorii extern includ atât oportunitățile cât și amenințările. Oportunitățile constituie acele alemente care vă pot favoriza prosperitatea luând în considerare faptul că dispuneți de abilitățile de a profita de acestea.

Amenințările reprezintă elementele care vă pot cauza eșecul existând însă situații în care chiar oportunitățile se pot transforma în amenințări în cazul în care omul de afaceri nu știe să se adapteze și să ia decizii la momentul oportun. În mod definitiv viziunea antreprenorului și cunoștințele acestuia pot determina situațiile în care factorii respectivi pot fi amenințări sau oportunități.

Când ne referim la factorii de ordin intern însă luăm în considerare punctele forte și slăbiciunile antreprenorului. Dezvoltarea personală a acestuia este foarte importantă și de multe ori reprezintă diferența dontre succes și eșec a afacerii sale.

Antreprenorul își pune amprenta asupra afacerii sale și separarea vieții personale de cea a afacerii de multe ori este prea dificilă iar pregătirea personală a antreprenorului poate determina cum acesta va  răspunde în fața factorilor externi. Da, dezvoltarea personală are un grad mare de impact asupra felului în care ca antreprenor luați în calcul problemele și le rezolvați. Afacerea este afectată de gradul în care dezvoltarea personală a antreprenorului este finalizată pentru că această dezvoltare personală determină personalitatea antreprenorului.

De aceea oamenii de afaceri sunt oameni cu un caracter puternic dezvoltați ca atare încă din copilărie. Ca antreprenor veți avea de înfruntat înfrângeri. Competitorii vă vor stârni dorința de a renunța iar reputația voastră în afaceri va fi șlefuită de răni prin intermediul cărora veți căpăta experiență.

Etichete: , Filled Under: Startup de bază Posted on: 19 January 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania