Cum îi învățăm pe copiii autiști?

 

Este cunoscut faptul că, copiii autiști învață în mod diferit față de copii ne-autiști în așa fel că este deosebit de important să înțelegeți foarte bine cum învață aceștia și binențeles să înțelegeți autismul ca tulburare dacă vă propuneți să predați unor astfel de copii. 

Cum învață copiii autiști?

Copiii autiști gândesc vizual și de aceea aceștia au probleme când trebuie să învețe prin metoda clasică, adică verbal. Eficiența acesteia dovedindu-se de cele mai multe ori scăzută. Pentru ca, copiii autiști să îneleagă ceea ce li se predă părintele sau când e posibil educatorul trebuie să  combine imagini și cuvinte.

Exemplu:

Dacă doriți să învățați un copil autist despre animale trebuie să asociați cuvinte imaginilor în felul următorâ:

Îi arătați acestuia o imagine a unui animal și rostiți cu voce clară, tare și rar. Numele ți substantivele vor fi mai ușor de învățat de către copiii autiști deoarece pot fi mai ușor de exemplificat.

Încă un lucru foarte important cu privire la copii autiști este faptul că din cauză că aceștia au tendința de a fi mai vizuali și a fi mai responsivi în acest mod copii autiști au probleme cu înțelegerea propozițiilor lungi pronunțate verbal și devin confuzi. De aceea instrucțiunile scrise sunt binevenite atunci când li se dau teste.

Copiii autiști pot avea probleme cu scrisul cauzate de controlul asupra propriilor mâini. Acest lucru poate deveni foarte supărător pentru părinte dar și pentru copil, de aceea este bine să I se ofere copilului autist un calculator sau chiar o tabletă deoarece e bine ca monitorul și tastatura să fie cât mai apropiate din moment ce copilul ar putea avea probleme cu privire la amintirea a ceea ce a tastat.

Deoarece copiii autiști gândesc vizual ei pot face obsesii față de o anumită imagine sau obiect. Când de exemplu acest lucru se întâmplă încercați să introduceți acea imagine sau acel obiect în ceea ce doriți să învețe copilul. Așadar dacă copilului îi plac mașinile, este bine să utilizați vizual mașini pentru tot ceea ce vreți ca acesta să învețe.

Exemplu:

Când îl învățați pe copilul autist matematică introduceți cuvântul mașini în problemele matematice.

Copiii autiști de asemenea pot da dovadă de talente artistice sau muzicale de multe ori demonstrând abilități muzicale cu instrumente sau cu propria voce și creând desene cu adevărat originale. Din acest motiv este recomandat să alocați timp pentru dezvoltarea acestor abilități ale copilului autist.

Prin însăși faptul că învățați copilul autist nu doar că-i oferiți perspective mai bune în viață dar de asemenea puteți deveni un model pentru acesta. Persoanele autiste merită toată asistența din partea comunității integratoare astfel nu ezitați să oferiți ajutorul vostru acestora acolo unde este posibil. Acest ajutor este neprețuit în ochiii lor.

Succes!

Filled Under: General,Uncategorized Posted on: 24 July 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania