Cum decorați de Crăciun

images

Datorită faptului că există atât de multe feluri în care puteți decora sărbătorile de iarnă și atât de multe obiecte decorative pe care le puteți folosi în sensul acesta, o strategie se face necesară pentru a face totul organizat și bine aranjat.

Decorațiunile tradiționale îmbunătățite cu idei noi și creative vă pot ajuta să creați un mediu încântător de Crăciun. Prin tradițional vreau să spun de fapt folosirea de lanțuri din hârtie creponată, beteală, crenguțe de brad, globulețe colorate, clopoței dar și, unde e posibil, rotocoale împletite din flori(se pot folosi flori care înfloresc iarna, flori ca Trandafirul Crăciunului – Spânzul, Iasomia de Iarnă, Nucul Vrăjitoarelor, Ciclamine, Iernița, Cameliile (mulțumiri http://www.blog.jorjette.ro/plante-care-infloresc-iarna pentru informațiile utile)) care pot fi puse deasupra ușilor și ghirlandele care pot fi prinse pe pereți și pe tocurile ușilor exterioare. Luminițele de Crăciun pot fi folosite nu doar în bradul de Crăciun ci si la ferestre și mai ales în exteriorul caselor unde pot fi așezate de-a lungul burlanelor caselor (eu îndeosebi, obișnuiesc să așez și un moșuleț Crăciun la fereastră înconjurat de o instalație cu becuri frumos colorate care se aprind ritmic). Să ne amintim Vâscul și Ilicele care sunt perfect reprezentaive acestor sărbători. Vâscul se așează de asemenea deasupra ușilor (unde, să sperăm că ne va îmbia la sărutat) dar este folosit și la confecționarea de coroane sau ghirlande împreună cu Stejarul Veșnic Verde (Ilicele).

Iluminarea în interiorul casei o puteți face folosind mai multe instalații cu becuri colorate. Lumânările electrice (evitați lumânările cu flacără pentru că reprezintă un pericol inutil) pot fi și ele o sursă de lumină în Ajun și în Ziua de Crăciun. Ele pot fi puse atât la ferestre pentru a crea o imagine plăcută când sunt privite din afară dar și așezate sub formă de diferite modele în diverse locuri din casă. Panglici colorate pot fi și ele așezate pentru a decora în mod plăcut locuințele, fundițe pot fi create din acestea care pot fi după aceea prinse de clanțele ușilor, în jurul încheieturilor mâinilor dar și la gâtul animăluțului de companie.

Ghivecele decorative pot fi și ele folosite pentru a îmbujora atmosfera de sărbători și a o face mai plăcută. Doar ce ne-am întâlnit cu Moș Nicolae și am făcut uz de ciorăpei și ghetuțe pentru a-l ademeni pe Moșic să ne pună cadouri. Ciorăpei, de preferință colorați în roșu și alb și în care pot fi puse dulciuri ca bomboane, ciocolățele, napolitane, caramele pot fi agățați în locuri diferite în interiorul dar și în exteriorul casei pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută și colorată. Ciorăpeii colorați pot fi puși și pe pereți sau agățați în locuri unde lipsește culoarea. Vată poate juca rolul zăpezii în lipsa unei zăpezi artificiale, aceasta poate fi pusă în brad sau unde considerați că ar crea un aspect plăcut.

Puteți face cutii colorate ca niște cadouri și așezându-le una peste cealaltă să creați un stâlp de cadouri într-un colț undeva. Din felicitările de Crăciun pot fi decupate imaginile simbolice Crăciunului și folosite în brad sau chiar la crearea unui tablou prin lipirea acestora sub formă de colaj pe o bucată de carton. Puteți agăța prăjiturele în brad (deși ideea mea e inutilizabilă în ceea ce mă privește; îmi plac prăjiturelele, fursecurile mai cu seamă).

După cum puteți observa, este foarte simplu să decorați Crăciunul, desigur, în cazul în care dispuneți de cele necesare. Clopoței, globulețe pot fi folosite și ele  oriunde în casă.

Sărbători minunate vă doresc tuturor și un Crăciun ca de basm!

Succes!

Etichete: , Filled Under: Uncategorized Posted on: 11 December 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania