Cum creăm relații de succes

gro_12

Relațiile în general sunt percepute ca fiind delicate și dificil de întreținut, aceasta este percepția generală. Oricum ar fi, relațiile pot fi totodată furnizoare de securitate și de lungă durată în ciuda tuturor încercărilor.

Crearea de relații eficiente și de durată este o necesitate din anumite motive. De exemplu într-un grup sau într-o organizație individul depinde de cât de bine sau de eficient organizația sau grupul lucrează.

Grupul 

Grupul sau organizația de asemenea depind de asemenea de relațile dintre aceștia și conducere.

Ineficiența într-un grup sau într-o organizație poate genera multă frustrare. Eficiența și ea poate solicita eforturile membrilor grupului sau organizației în așa măsură că îi poate forța să își sacrifice viața personală în favoarea eficienței. În organizațiile sau grupurile aflate în această situație, relațiile se accentuază sau se rup. În felul acesta oamenii care depind de aceste grupuri sau organizare suferă de asemenea.

Societatea

Societatea este definită ca fiind un ansamblu de relații interțesute, unde fiecare parte își are locul său unde fiecare lucrează și contribuie la atingerea unui scop comun. Existența unor relații bune, unde respectul și conlucrarea sunt evidențiate, conduc la o societate mai eficientă. Astfel fiecare membru lucrează la binele tuturor și la atingerea unui scop comun. Acest deziderat poate fi obținut doar în prezența unor relații de succes și eficiente.

Înțelegerea celorlaltor părți, a sentimentelor și poziției acestora crează efectiv relații de succes și eficiente. Cea mai ușoară cale spre a înțelege ce anume este important în ochii celorlalți, este de a-i întreba pe aceștia ce anume vor și de a asculta apoi ce au ei de spus. De aceea când ceilalți vor realiza asta, vor simți importanța care li se acordă.

Respectul

Relațiile directe și eficiente necesită ca părțile să-și exprime deschis sentimentele și atitudinile în toate privințele care țin de reația în sine. Cu toate astea, presupunând că ceilalți ne înțeleg nevoile și ne oferă când ne trebuie fără   să ne ceară în schimb același lucru nu se face. Respectul este cheia tuturor relațiilor de succes, părțile trebuie să se trateze reciproc cu respect. Respectul se poate arăta chiar și prin disponibilitatea de a asculta cealaltă parte și prin încercarea de a înțelege cum funcționează aceasta. O altă modalitate de respect se poate manifesta printr-o recunoaștere a faptului că celălalt face tot ce poate.

Respectul este fundamentul oricărei relații. Atât față de sine cât și față de ceilalți.

Opusul respectului

Când facem referire la lipsa de respect cel mai adesea oamenii se gândesc în primul rând la Insultă, un termen prea vag din cauza subiectivității sale. Este oarecum inexact acest punct de vedere, opusul respectului este de fapt o formare de judecăți pe baza unor motive nefondate și a unor opinii preconcepute.

Diferențe și puncte de vedere

Alt element cheie al formării unor relații de succes este discutarea și acceptarea diferențelor dintre indivizi. De aceea lucrați la soluții câștigătoare pentru toate părțile implicate într-o relație, doar procedând așa veți descoperi armonia.

Acest lucru este posibil doar când cel puțin una din părți își dă seama de acest lucru, și anume că relația în sine e importantă. Acea parte apoi va folosi mai mult timp, efort și energie pentru a înțelege nevoile celeilalte părți și va lua atitudine.

De exemplu, într-o conversație unde fiecare parte o ascultă pe cealaltă, se va putea observa că fiecare dintre acestea privește lucrurile din cel puțin două perspective. Acceptarea și înțelegerea punctelor lor de vedere și totodată a diferențelor pe care acestea le implică este esențială.

O ascoltare efectivă și lipsită de prejudecăți sunt imperios necesare în vedere unei înțelegeri reciproce.

Discuțiile de ordin informal sunt menite să conducă la scoaterea la iveală a problemelor și a îngrijorărilor pe care unii dintre membrii o pot avea. Purtând astfel de discuții indivizii implicați în relație se pot simții mai relaxații ceea ce poate duce l o gândire mai clară a acestora.

Crearea unei atmosfere în care părțile să se poată exprima deschis când acestea doresc este un lucru de dorit. Când părțile nu se pot exprima este improbabilă dezvoltarea unor relații altfel decât conflictuale. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori din cauza faptului că cealaltă parte nu poate înțelege nevoile celeilalte.

Părțile trebuie să fie conștiente că există anumite lucruri care există în mod natural în fiecare persoană dar care trebuiesc controlate în orice relație. Unele dintre acestea sunt stereotipiile și neîncrederea, aruncarea vinei asupra celeilalte persoane, neluarea în considerare a sentimentelor celeilalte părți.

Relațiile sunt importante pentru orice ființă, cu atât mai mult pentru ființele umane. Continuați să vă îmbunătățiți și să dezvoltați relațiile dintre voi permanent.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 29 July 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania