Cultivați Încrederea de Sine

Personal_Development_300

Salut!

Încrederea de sine este de departe cel mai important factor în ceea ce privește devenirea noastră ca indivizi. Desigur, cauzele sau influențele cărora datorăm mai mult sau mai puțin încrederea de sine sunt deosebit de importante de asemenea dar, fără îndoială orice lipsuri în sensul acesta acestea pot fi depășite deoarece abilitatea încrederii de sine este una care poate fi învățată.

Încredere de Sine vs Tupeu

În România mai ales, tupeul poate fi luat ca încredere de sine. No, nu e, tupeul e o trăsătură de caracter care denotă o proastă educație, tupeul spre deosebire de încrederea de sine (care este o încredere în abilitățile sau calitățile persoanei) este o dovadă de obrăznicie, de îndrăzneală improprie și de impertinență care în realitate înseamnă același lucru. Sigur, prea multă încredere de sine poate da un mesaj de aroganță și de aici mesajul să devină unul negativ dar asta e cu totul altceva.

Partea bună cu încrederea de sine este că aceasta poate fi simulată. După părerea mea, cei mai mulți dintre oameni simulează un anume nivel de încredere de sine până în momentul în care își dezvoltă abilitățile susținerii acesteia. Acest truc este util pentru că, dacă afișați o  atitudine încrezătoare în exteriorul vostru, de cele mai multe ori veți simți același lucru în interiorul vostru (mintea crede ceea ce ochiul vede).

Este important să zâmbiți corespunzător iar atunci când priviți pe cineva în ochii faceți o declarație despre sine. După cum am spus, ”prea multă încredere de sine poate fi percepută ca aroganță”, de aceea, evitați o îndelungă țintire în ochiii interlocutorilor.

Respectul de Sine și Încrederea de Sine

În cadrul acestui site am vorbit de nenumărate ori despre ”Respectul de Sine” și despre cultivarea acestuia dar, nivelul Respectului de Sine crește sau scade odată cu creșterea sau scăderea succeselor de care avem parte. De aceea, asigurați-vă că faceți și lucruri de care în mod normal credeți că vă sunt inaccesibile. Credeți-mă, știu persoane care toată viața și-au spus ”NU POT-NU POT” și binențeles că au ajuns să și creadă asta. Astfel de oameni au ajuns să-și piardă respectul de sine și de aici orice fel de încredere de sine. Este foarte important să vă apreciați și să vă iubiți pe voi înșivă. De aceea acceptați provocările și evitați să le respingeți numai pentru că vă e frică.

Am un principiu de care mă țin indiferent de situație, ”accept orice provocare atâta timp cât se conformează celorlalte principii ale mele”.

Ascultați-mă vă rog, a vă iubi pe voi înșivă nu înseamnă să deveniți în mod automat urmașii direcți ai lui Narcis, ci mai degrabă să vă apreciați îndeajuns încât nu numai să puteți trăi cu voi înșivă, dar, și să vă creați ocazii să vă spuneți lucruri pozitive propriei persoane.

Este lucru mare ”Respectul de Sine”, nu ne naștem cu el dar este indispensabil unei vieți împlinite. Așadar, oridecâteori vă priviți în oglindă spuneți-vă ceva pozitiv.

Respectul de Sine face afirmații directe cu privire la Încrederea de sine, de aceea de câte ori aveți ocazia să vă sporiți Respectul față de propria persoană, NU ezitați, asumați-vă succesele și chiar mai mult de atât, lucrați permanent la succesele voastre viitoare pentru că făcând astfel nu numai voi veți beneficia de asta ci și cei care vă înconjoară.

Zâmbiți!

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 9 August 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania