Criterii de selecție a unui apartmanet – ce primează și ce să nu omiți

În condițiile în care piața de imobiliare a cunoscut o creștere impresionantă în ultima vreme, este deja un lucru evident faptul că piața de acest gen este prielnică pentru investiții. Nu lipsesc nici opțiunile de finanțare, mulți bazându-se pe clasicul program Prima Casă. În orice caz, dacă planul de viitor este legat de o achiziție imobiliară, există anumite cerințe pe care orice viitor proprietar și le dorește incluse în poveste.

Condițiile de cumpărare ale unui imobil țin de numeroși factori. Se subânțelege și interesul, timpul dedicat, în prima fază de a selecta dintre miile de anunțuri imobiliare. Iată ce alți termeni ale acestei ecuații se impun ca fiind necesari:

 • Pentru a fi sigur că alegi un apartament calitativ construit, ai putea merge pe ideea de cumpărare direct de la constructor, un dezvoltator imobiliar. În plus, asta poate face ca unele comisoane de intermediere să fie excluse. Selecția o poți face și în funcție de reputația și rezultatele pe piață ale dezvoltatorului cu pricina.
 • O locuința nouă este net superioara. Față de stilul apartamentelor vechi, cele noi aduc un nou standard și un nivel de calitate peste medie. Desigur, ne referim la cele realizate la un anume nivel. Per ansamblu, locuințele noi aduc și tehnologii noi – spre exemplu includ o centrală termică, deci nu va trebui să investești pentru asta.
 • Alege o locație mulțumitoare. De fapt, sfatul este sa nu te mulțumești cu puțin, pentru că o astfel de investiție nu o faci prea des. Poate fi chiar și unica din viața ta, deci o alegere ce cântărește greu și care definește tot restul vieții ulterioare. Așadar, poate că ar fi chiar indicat să începi să te gândești din start la un oraș bine cotat – Brașov, Sibiu?
 • Alege un cartier rezidențial. Un complex bine cotat ar trebui sa fie o primă alegere în materie de opțiuni. Cu sigurantță că un viitor proprietar are în vedere o locuință ce are în apropiere locații de interes, precum și faptul că locuința sa este plasată într-un bloc cu nivel de siguranță ridicat și bine cotat pe piață.
 • Garanția construcției
  O garanție nu se rezumă la produse, lucruri, ci si la o locuință; pentru a avea încredere că ceea ce alegi este o locuință construită după parametri de calitate, ți se poate oferi o garanție în acest sens. Spre exemplu, pentru cei care colaborează cu Maurer, acest dezvoltator își asumă o garanție de 5 ani a fiecarui apartament sau tip de locuință. Se spune ca o locuința este pe viață, așa că încrederea în acest plan începe cu o garanție. În plus, același mare nume pe piața de profil oferă și TÜV Rheinland, asta însemnând atestatul calității.

Cerințele în ceea ce privește achiziția unui apartament, de orice fel, sunt multiple. Cert este că întreaga poveste se rezumă la calitate, la dorința de a face o alegere “sănatoasă”. Așadar, mai multa încredere veți avea când alegeți ceva nou și sunteți prim proprietar. Nu strică sa apelați și la sfaturile unui agent imobiliar.
Succes!

 

Etichete: , , , Filled Under: General Posted on: 9 October 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

 • thaDomeron Projects SRL
 • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
 • Giurgiu, Numar 75
 • Giurgiu - Romania