Creștere și dezvoltare

humn_dev

dezvoltare umanăConsiderați următoarea situație:

– Sunteți în trafic (în România ar putea însemna sinucidere dar..) și mașinile trec pe lângă dvs. cu viteză foarte mare iar la un moment dat observați în intersecție un vehiculcu tracțiune animală respectiv popular spus o căruță. După care vedeți cum conducătorul acestui vehicul ăncepe să conducă în sens invers sensului girtoriu. În mod natural acesta bulversează întreg traficul provocând chiar și câteva ciocniri între participanții l trafic dar dvs ce spuneți?!

La ce anume vă gândiți și ce anume credeți că ar fi putut să îl determine pe căruțaaș să distrure în așa fel traficul rutier?

Interesant ar fi să vă răspundeți înainte de a citi mai departe..

Căruțașul pesemne nu cunoștea regulile sensului giratoriu pentru că nu mai condusese căruța pe un astfel de drum..

Vedeți la ce folosește educația continuă?..


Suntem suma experiențelor noastre și fiecare decizie ne transformă.
Sigur pană la o anumită vârstă suntem cptivi unei educații formale (și fie între noi, educația în Romnia lasă mult de dorit) dar chiar și în tot acest timp experiențele ne cultivă caracterul. Învățăm și creștem de-a lungul întregii noastre vieți. Are loc un fel de exercițiu perpetuu menit sa ne ajute să trecem cu bine peste urcușurile și coborâșurile vieții.

 

În ziua de azi (ce clișeu) unde lucrurile se desfășoară la viteze amețitore trăind într-o societate moderna (încă nu sunt sigur că în România există o societate modernă) există mult mai multe oportunități pentru oricare dintre noi ca oricând altădată în istoria lumii.
Din acest motiv există deasemenea deosebit de multă competitivitate (lucru bun că există în România (???hi hi hi!!)) iar tehnologia aflată în continuă schimbare fac să existe tot mai puține locuri de muncă. Așadar este natural să schimbăm job-urile destul de des ba chiar să schimbăm atât carierele cât și industriile în care activăm.
Ca urmare a acestei concurențe oamenii sunt tot mai ambițioși și înfometați după succes și știu că este necesr să se instruiască peranent și sa-și dezvolte noi abilități și cunoștințe să pot face față. Pentru asta este nevoie de
DEZVOLTARE PERSONALĂ.
Persoanele interesate de acest domeniu al dezvoltarii personale sunt acele persoane care cel mai probabil își vor păstra locurile de muncă ba chiar care vor evolua în domeniul lor sau care vor fi întotdeauna angajate indiferent de organizație sau de industrie.
Este nevoie de un angajament ferm unei îmbunătățiri și unei creșteri personale sau altfel spus unei creșteri intelectuale exponențiale raportate la felul în care se dezvoltă lucrurile în societatea modernă de azi.

 

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare,General,Uncategorized Posted on: 15 October 2014

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania