Creativitate în rezolvarea problemelor

Unknown
De multe ori ne aflăm în situații unde ni se pare că nu există cale de ieșire. Ca și în viață în afaceri veți avea de-a face cu asemenea situații iar puterea voastră de a lua decizii va fi pusă la încercare.

Astăzi vom vorbi despre creativitate și rezolvarea problemelor.
În primul rând atunci când căutați să rezolvați o problemă este bine să înțelegeți că pot exista mai multe posibilități de rezolvare a acesteia. Deasemenea este un lucru bun să conștientizați faptul că pot exista soluții la probleme pe care le considerați nerezolvabile.

Creați-vă o mentalitate pozitivă pentru ca în fața adversităților să nu dați înapoi ci mai degrabă să găsiți puterea de a vă motiva și de a continua să căutați soluții. În continuare vom analiza câteva tehnici de rezolvare a problemelor care vă sunt la îndemână.

Modalități de rezolvare a problemelor
Cauzalitate posibilă
Există posibilitatea ca motivul nerezolvării problemelor sau a imposibilității rezolvării acestora să fie cauzat de faptul că nu am privit în profunzime problema și ce anume reprezintă ea.
Rezolvare probabilă
Încercați să înțelegeți problema și faceți-vă o opinie precisă cu privire la problemă și la modul în care aceasta funcționează. În momentul în care cunoașteți felul în care funcționează problema sau mecanica acesteia veți avea un punct de plecare obiectiv în rezolvarea acesteia.

Cauzalitate posibilă
Nedefinirea problemei poate fi un impediment major în calea rezolvării acesteia.
Rezolvare probabilă
Încercați să identificați elementele participante și interrelațiile dintre ele. Notați lucrurile pe care le aveți de pierdut și de câștigat din starea curentă a problemei. Veți avea în felul acesta definiția problemei și veți descoperi modalități de rezolvare a acesteia care să vă satisfacă.

Cu ochii larg deschiși
Fiți mereu deschiși la idei noi. Beneficiile vin doar în urma analizării tuturor optiunilor acest lucru fiind adevărat mai ales atunci când vă consultați cu persoane care au mi rezolvat probleme similare.

Perseverență
Insistați pentru că atâta timp cât veți continua să căutați soluții va exisista și posibilitatea să le găsiți.

Destructurarea problemei
Încercați să rezolvați problema pe bucăți. Porniți de la o vedere de ansamblu a acesteia către o detaliere până la rezolvarea totală a problemei.

Analizați cu atenție toate constrângerile și de toate presupunerile pe care le puteți face în ceea ce privește problema pe care doriți să o rezolvați. Uneori chiar aceste presupuneri ne obturează vederea unor posibile soluții. Identificați care dintre presupuneri sunt valide și luați măsurile necesare în privința acestora.
Exercițiile de creativitate vă pot ajuta în vederea rezolvării problemelor.
Iată unul:
– Luați o foaie de hârtie și scrieți un cuvânt în mijloc. Acum priviți cuvântul respectiv și scrieți primele două cuvinte care vă vin în minte ți continuați în felul acesta până la construirea unui arbore de cuvinte înrudite. Acest exercițiu vă întărește capacitatea creativă și vă dezvoltă abilitățile creatoare.

Organizați ideile colective pe bază de subiect și rezolvați-le una câte una.

Indiferent de problema pe care încercați să o rezolvați amintiți-vă ca fiecare problemă are cel puțin o posibilă soluție. Fiți calmi și lăsați creativitatea să vă dea soluțiile cele mai bune.
Succes!

Filled Under: Dezvoltare Posted on: 13 April 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania