Creați-vă voi înșivă starea de spirit

478a168eb7549b856d812ef6b94a9dea

Salut!

Ce e fericirea?

Îmi amintesc de Ion Cristoiu, care într-un interviu luat de Marius Tucă, a fost întrebat de către acesta, ”ce e fericirea?”, la care Cristoiu a răspuns, ”nu știu domnule Tucă, nu am fost niciodată fericit”. ”Interesant!”, a fost reacția mea..

Acum, dacă Ion Cristoiu, nu a cunoscut fericirea și nu o poate explica, care sunt șansele mele de a o face? Puey, hai să vedem..

Eu cred că fericirea trebuie căutată, majoritatea oamenilor pe care-i cunosc însă, cred că ”fericirea”, e ceva întâmplător și că trebuie să orbecăie în tot felul de experiențe, adesea negative, să priceapă ce anume le place și ce anume îi face fericiți.

Uh, man!, privind astfel situația, din unghiul ăsta, nu e de mirare, că cei mai mulți se simt mizerabil în propria piele.

N-ați auzit măi fraților că, ”experiența” e supraestimată?!

După părerea mea, așa se ajunge la ideea următoare:

– ”Probabil că, eu nu merit să fiu fericit(ă).”

Hep hep, let’s start!..

Oamenii, ar face bine să devină mai conștienți de ei înșiși, ”cunoaște-te pe tine însuți”, nu e un concept prăfuit, nu e un slogan folosit numai de psihologi, e un motto, conform căruia toți oamenii ar trebui să trăiască.

Uh, parcă aud, ”puey da măh, și cum putem afla ce ne place dacă nu experimentăm, bla-bla-bla!”. No, nu e interesant! Dacă ai gândit asta, gândește-te și la asta.

– Este musai să fii lovit(ă), să îți dai seama că experiența e dureroasă?

Știu, ”nu e musai să mi se întâmple mie!”, este?!..

Toți oamenii cred asta..

Nasol e că, se întâmplă celor mai mulți..

Ce e fericirea?

Fericirea e o stare de spirit, generată de o gamă largă de evenimente..

În ziua de azi, nu toate drumurile duc la Roma..

”Roma”, în cazul de față e ”fericirea”..

Legătura dintre fericire și starea de spirit, pe care ne-o creăm ca urmare a experiențelor prin care trecem și a gândurilor pe care le adoptăm din cauza acestor evenimente, este foarte importantă..

Legătura este formată de către mintea noastră conștientă, așadar, noi ne aflăm în controlul propriei fericiri tot timpul..

Se întâmplă evenimente neprevăzute iar acestea ne pot tulbura, la un momentdat dar, îmi amintesc acum un proverb chinezesc de o reală înțelepciune..

– Pentru ce să te superi pentru lucruri pe care nu le poți schimba?! Și-apoi, pentru ce să te superi pentru lucruri pe care le poți schimba din moment ce le poți schimba?! Vasăzică, pentru ce să fim triști și supărați tot timpul din cauza lucrurilor care ni se întâmplă?

Fericirea e o stare de spirit, Shakira, spune în melodia ei cu, Carlos Vives ”La Bicicleta”

”Pot fi fericită, mergând relaxată între oameni”, ceea ce demonstrează că oamenii pot fi fericiți, cu puțin, chiar și cu o plimbare în aer liber..

În consecință, fericirea este ceva de dorit în ciuda tuturor evenimentelor.

La ce bun, să te simți cum vrei, când totul în jurul tău se dărâmă?

Păi în primul rând, la ce e bună tristețea?, (tristețea e pentru poeți), apoi, nici un fel de supărare nu te va pune în puterea schimbării lucrurilor în favoarea ta.

Pe când, fericirea (o stare de spirit sănătoasă și optimistă, de exemplu..), îți poate reda încrederea și puterea de a lupta în ciuda șanselor și în acest mod, te poate ajuta să ieși bine din orice situație.

Ideea principală a celor de mai sus, este următoarea:

Fericirea e o alegere, de cele mai multe ori, apoi, experiențele de care suntem conștienți că ne vor provoca tristețe, este bine să fie evitate deoarece tristețea e un accelerator al depresiei. Încă un lucru foarte important, nu-i lăsați pe ceilalți să vă determine starea de spirit, evitați persoanele negative.
Cunoașteți-vă pe voi înșivă, înainte de toate!

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 16 October 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania