Creați-vă liniștea și pacea

Personal_Development_300

Salut!

În multe din articolele acestui blog am vorbit despre o abordare mentală corectă a situațiilor care ni se prezintă în viață. Ca și în articolul precedent, subliniez faptul că o atitudine mentală potrivită și curajoasă însoțită de o orientare pozitivă a gândirii vă poate ajuta în depășirea oricărui obstacol. Așa cum am mai spus, ne creăm realitatea cu propriile noastre gânduri, Legea Atracției Universle își face simțită prezența în viața noastră a tuturor.

Da, această lege se manifestă indiferent de scopurile noastre, de sensul acestora sau de natura lor, astfel indiferent dacă ne gândim la bine sau la rău, dacă gândurile noastre sunt pozitive sau negative și indiferent dacă pare imposibil de realizat aceste dorințe interioare își vor găsi o cale prin care să se transpună în viața noastră. Să ne amintim, toate lucrurile au venit în existență printr-un act de voință, Dumnezeu a spus și lucrurile au venit în existență, ba mai mult de atât, Isus ne spune cu convingere că ”credința mută munții”. Așadar, trebuie să existe un adevăr în spusele astea, fiecare rugăciune sinceră va primi răspuns, ”cere și ți se va da”. Dacă ne gândim bine ne vom da seama că ceea ce ni se întâmplă (sigur, există și evenimente pur întâmplătoare) este rezultatul a ceva ce am cerut în trecut.

De aceea este bine să ne concentrăm asupra lucrurilor pozitive și să evităm gândurile negative, să creăm e mai bine decât să dărmăm.

Asasinul conștiinței

Tot ce am spus mai sus este perfect reflectat în societatea românească care călăuzită 50 de ani în comunism de distrugere a personalității umane, aceasta nu doar a sărăcit din punct de vedere economic dar mai ales spiritual. Uitați-vă la modul de gândire al părinților și bunicilor noștrii, lipsiți de încredere de sine, așteptând totul de la stat și fiind practic paralizați în fața ideii de a face ceva pentru sine pe cont propriu. Aceștia sunt niște eroi deoarece cred că trebuie să fi fost extraordinar de greu să exiști într-o societate care îți suprima orice dorință de a fii.

Ideea pe care vreau să o subliniez este că aceștia și-au creat singuri o societate complet eronată, defectă și teoretic imposibilă.

De ce spun teoretic imposibilă?

Nimeni nu se naște cu dorința de a suferi și de ”a o duce rău”, nimeni nu se naște masochist, toți dorim o viață de împliniri și de fericire dar societății românești de atunci I-a fost impusă o atitudine de supunere.

Îmi amintesc o istorioară despre Nikita Hrușciov, lider al partidului comunist în timpul Uniunii Sovietice în anii ’50. Acesta a vizitat statele Unite și după ce a terminat vizita prezidențială a ținut o conferință de presă. Prima întrebare care I-a fost pusă acestuia după discursul său probabil, a fost următoarea:

– ”domnule Hrusciov, ați vorbit despre predecesorul vostru Stalin și despre modul abominabil în care acesta a condus țara dvs. dar, dumneavoastră ați fost unul dintre apropiații acestuia, ce ați făcut dvs. în tot acest timp?

Se spune că fața acestuia a început să se înroșească după care a întrebat, ”cine a pus această întrebare?” în timp ce privea de jur împrejur..

Apoi pe un ton un mai ridicat a pus aceeași întrebare și ”cine a pus această întrebare?” o dată și încă o dată, ”cine a pus această întrebare?

La fel se spune că s-a făcut o liniște ca de mormânt în sala în sală.. La care Hrușciov a răspuns.. ”Asta făceam și eu..”

Vedeți voi, dogmatismul comunismului a distrus din interior ființa umană, practic i-a făcut pe oamenii să-și creeze o realitate pe care nu o doreau și la care nu aspirau.

La fel, priviți lucrurile din această perspectivă, cu toții ne dorim prieteni, astfel mulți dintre noi fac multe lucruri în speranța de a-i atrage, de a le capta interesul, problema se ivește din faptul că pentru a atrage prieteni adevărați (scot din ecuație Facebook, Twitter ș.a.m.d.), este necesar să fiți voi unii, și mai mult de atât, este nevoie să fiți capabili să vă descurcați fără. Asta presupune încredere de sine pentru a lucra la propria voastră dezvoltarepentru ca mai apoi să puteți împărtăși și altora (de aceea *prietenia adevărată(nu, nu este un clișeu) se dezvoltă și se adeverește în timp). ”Dăruiți ca să puteți primi” și ”cel care dă dovadă de abnegație nu va duce lipsă de prieteni”.

Ceea ce trebuie să înțelegeți este că o atitudine mentală greșită poate pune în mișcare un întreg angrenaj care poate, în cele din urmă duce la dezastru. O condiție tragică a ființei este doar rezultatul unei stări cronice a minții și un punct culminant a unei serii de evenimente puse în mișcare de aceasta.

În felul acesta, caracterul personal este format de atitudinea noastră mentală (în general) și de modul în care ne petrecem timpul (în special). Mai pe scurt, suntem rezultatul a ceea ce gândim și facem.

Ca atare, dragilor și dragelor, păstrați o atitudine mentală pozitivă și înfăptuiți doar ceea ce credeți că e cu adevărat bine pentru ca ființa voastră să se poată bucura de liniște iar mintea voastră de pace.

Succes!

PS – Nu predic, numele meu poate fi înșelător, eu evit..

Etichete: , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 18 March 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania