Controlați nivelul de stres din corpul vostru

 

p_049

Întrebare:

Ce e viața?

Răspuns:

O serie de evenimente menite să ne scoată din cotidian și în general o rutină pe care o urmăm zi de zi.

Viața e prețioasă și ar trebui protejată și fiecare minut savurat în modul cel mai plăcut posibil. 

Nivelul de stres la care ne supunem inevitabil zi de zi este cauzat în cea mai mare parte de stilul de viață și de comportamentul nostru vis a vis de propriile noastre alegeri.

Stilul de viața poate de asemenea sta în calea eliberării de stres a corpului. Imaginați-vă, dacă nu executați nici un fel de exerciții fizice menită să vă întindă mușchii eliberându-i în felul acesta de încordarea acumulată de la gânduri (negative), probleme și tot felul de interferențe ce au loc de-a lungul unei zile.

Cum credeți că v-ați simți?

Iritați și stresați pe drept cuvânt.

Excesele dăunează

Sunt sigur că ați auzit vorba ”ce e prea mult strică”, este adevărat excesele sunt dăunătoare. Pentru a vă simți bine în propriul corp și pentru a pune ordine în lucrurile care de obicei produc stres este bine să procedați în felul următor:

 • Propuneți-vă un țel. Acest lucru este foarte important pentru orice om. Atingerea obiectivelor ne conferă o stare de bine și de împlinire.
 • Echilibrați-vă viața personală, munca și obligațiile ce țin de familie.
 • Corpul uman este alcătuit în așa fel încât să elibereze stresul și prin somn, așadar asigurați-vă că dormiți suficient pentru a permite acest proces.
 • Dietele nutriționale eliberatoare de stres sunt bine cunoscute și eficiente pentru a vă pune pe calea care duce la o viață lipsită de stres.
 • Fumatul este un factor care produce stres așa că este bine să îl evitați.
 • Alcoolul este de asemenea de evitat altfel ar trebui cel puțin limitat.
 • Eliberatorul principal de stres este executarea de exerciții fizice.

Evitați irosirea timpului sau petrecerea acestuia în lucruri negative și neproductive. Știți, expresia ”petrecerea timpului” are în interiorul ei cuvântul ”petrecere”, asta este specific limbii române și denotă o oarecare înțelpciune pentru că pare că spune ad literam fiți veseli, distrați-vă, viața e frumoasă.

În vederea unei gestionări eficiente a timpului de care dispuneți puteți să:

 • Economisiți timp prin delegare de sarcini și prin alocare de timp personal (timp în care să faceți lucruri care vă plac și care vă destind.
 • Este bine să mențineți un registru al modului în care vă petreceți timpul incluzând aici toate aspectele referitoare la viața voastră (muncă, timp petrecut în compania celor apropiați și desigur timp personal).
 • Acordați prioritate sarcinilor care sunt importante și au o anumită urgență.
 • Evitați angajamentele care nu au un minim grad de importanță pentru voi (aici, voi stabiliți nivelul de importanță pe care îl acordați).
 • Planificați. Utilizați calendare pentru a vă planifica timpul structurând proiectele mai mari în sarcini sau obiective mai mici și mai ușor de atins.
 • Creați-vă strategii de care să vă ajute să faceți față și de asemenea eliminați conflictele care există între convingerile voastre și ceea ce exprimați în viața de zi cu zi, în stilul vostru de viață. Un mod eficient de creare a unei strategii pentru a face față evenimentelor sau rutinei zilnice este de a păstra un jurnal în care să semnalați evenimentele deranjante sau negative și reacția voastră cu privire la acestea. Astfel veți putea analiza și chiar schimba caracteristici de comportament de care se poate întâmpla nici să nu fiți conștienți. Procedând în felul acesta veți identifica și alte lucruri care vă pot ajuta să vă concentrați atenția asupra lucrurilor pozitive și ce anume trebuie schimbat pentru a vă controla singuri viața.

Familia și prietenii pot reprezenta un factor de susținere determinant în viața voastră. Aceștia vă pot influența modul de viață, deciziile dar mai ales modul în care gândiți, priviți lucrurile și vă raportați la acestea. Siguranța că sunteți iubiți, apreciați și luați în considerare reprezintă piloni de susținere atât a stării voastre mentale cât și a celei fizice. De aceea este foarte important să vă înconjurați de oameni pozitivi și să îi evitați pe cei care au tendința de a vă produce stări negative și care se plâng permanent.

Modul de gândire

Am mai vorbit despre stima de sine și despre aprecierea personală dar ce-i drept sentimentul de neputință, inutilitate, depresie, vină, frustrare, teamă, nesiguranță și în general gânduri negative pot apare oricând. Acest tip de sentimente poate fi cauzat de tot felul de evenimente. Trebuie să luăm în considerare faptul că aceste sentimente sunt mari producătoare de stres. De aceea este important să vă controlați și să eliminați gândurile negative.

Pentru o gestionare sănătoasă a stresului din corpul vostru un control asupra gândurilor negative este imperios necesar.

Când apar gândurile negative o strategie bună este să vă opriți din a vă gândi la acestea. Schimbați subiectul de exemplu.

Evitați să dați apă la moară gândurilor iraționale și exagerării gândurilor negative interpretând cea mai rea variantă a unei situații.

Procesul de analiză și rezolvare a problemelor vă poate ajuta să descoperiți lucruri generatoare de stres și moduri de rezolvare a acestora.

Modul în care comunicăm și ne facem cunoscute opiniile poate constitui o influență asupra altora de a se simți intimidați sau dărâmați. O idee excelentă este să schimbați felu în care comunicați dacă acesta produce stres persoanelor cu, care interacționați pentru că facând astfel veți reduce de asemenea stresul vostru cauzat de o comunicare defectuoasă.

Indiferent de felul vostru de a fi fiecare dintre voi poate implementa aceste strategii de eliminare de stres în viața sa.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare,Dezvoltare personală Posted on: 2 September 2015

One Comment on “Controlați nivelul de stres din corpul vostru”

 • Principalele cauze ale stresului | Educație Antreprenorială

  21 martie 2017 at 10:25

  […] Controlați nivelul de stres din corpul vostru […]

 • Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Responsabilitate

  Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

  Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania