Combateți frica prin motivare

Salut!

Singurul lucru de care să-ți fie frică e frică însăși!

Singurul rol al fricii este acela de a opri, de a pune piedici, de a ne face să ne mai gândim, să mai amânăm.

Frica este o forță distructivă care nu ne poate ajuta să construim nimic și toate răspunsurile acesteia încep cu ”NU”.

Motivare

Contracararea fricii se face prin motivare.

Motivare este spre deosebire de frică, o forță creatoare, ea determină schimbarea în bine a lucrurilor.

(Românii în general, au mentalitate de turmă iar cuvântul ”tătuc”, le este foarte familiar.

Ce se întâmplă?

Acestora le place să li se spună ce să facă și de aceea ei urmează exemplul altora. Nu au inițiativă. Asta se întâmplă din cauza fricii.

Românii au doar două opțiuni, să lase pe alții să le conducă viața sau să lase pe alții să facă ce vor și să înceapă să își ia propriile decizii pentru viața și pentru fericirea lor.)

Pentru a deveni motivați, este necesar ca, în primul rând, să conștientizăm locul/momentul în care ne aflăm și să înțelegem ce anume și de ce trebuie schimbat. Este necesar să înțelegem că timpul este cel mai prețios bun de care dispunem și să luăm aminte de asemenea că, odată irosit, acesta este pierdut definitiv.

Încă un lucru pe care e bine să îl înțelegem, este faptul că trebuie să folosim în mod chibzuit acest timp. Putem începe cu reducerea timpului pe care îl petrecem pe rețelele sociale, la telefon și la televizor. Acestea trei ocupă peste 70% din timpul nostru. Distracția, e foarte la modă și se dă vina pe stres.

Permiteți-mi să vă spun că, dintre lucrurile care produc stări de stres, cele trei de mai sus, sunt campioane. Problema nu e nici măcar aceasta!

În realitate, petrecerea timpului în activități care nu ne duc mai aproape de îndeplinirea visurilor noastre, înseamnă o irosire a acestuia.

De aceea, este foarte important să începem să folosim timpul pentru activități care contează cu adevărat și nu de mâine sau de săptămâna viitoare, ci de acum.

Ideea este că suntem unici și acest lucru înseamnă că, doar noi putem străbate drumul până la găsirea fericirii și atingerea succesului nostru, nimeni nu va ști și nu va face acest drum în locul nostru.

După cum am spus, motivarea se naște din cunoaștere iar cunoașterea faptului că timpul este irecuperabil, odată pierdut combinată cu o cunoaștere exactă a ceea ce vrem să obținem/să devenim, poate fi un motivator foarte bun.

Sigur, lucruri și evenimente personale, pot fi definite ca motivatori de asemenea dar, trebuie să existe și o dorință la fel de mare de a face ceea ce este nevoie, pentru obținerea rezultatului care se dorește.

Motivarea trebuie hrănită cu succese pentru a crește și pentru a ne menține pe drumul către succes.

În susținerea motivației ne putem folosi de orice lucru care ne trezește interesul și ne poate ajuta în acest sens.

Acum, aș putea fi bănuit de egoism. Nici pe departe, toată lumea își dorește să fie fericită, numai unii sunt dispuși să parcurgă propriul lor drum până acolo.

În concluzie, frica este indusă, de cele mai multe ori de idei preconcepute ale celorlalți, de aceea este important să ne alegem cu atenție oamenii de care ne înconjurăm.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 27 March 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania