Centrala termica pe lemne – o solutie potrivita pentru incalzirea casei?

Salut!

Vine iarna, bine-mi pare

Eu în casă n-am răcoare

Am centrală, e pe lemne

Nu mă tem nici de blesteme

Din varietatea de soluții de încalzire disponibile la ora actuală pe piața de profil, se pare că centralele termice pe lemne se remarcă prin numeroasele avantaje pe care le oferă utilizatorilor. Toți urmăresc o metodă simplă și ieftină prin care sa își asigure confortul termic de care au nevoie în locuință, iar un astfel de sistem pare a fi cel mai rentabil până la acest moment.

Dupa cum este și de așteptat, nu vei cumpăra prima centrală despre care ai auzit câte ceva așa din mers și sigur nu vei lăsa ca prețul să fie singurul factor care îți influențează decizia. În orice caz, este destul de evident și bine știut faptul că modelele pe lemne sunt cele mai accesibile și la îndemâna opțiuni atunci când îți dorești ca aceasta să ardă combustibil solid în detrimentul gazelor sau a curentului electric. Modelele disponibile pe stropuva-romania.ro sunt un excelent exemplu în acest sens. În timp conștientizezi că ai reușit să faci economii substanțiale – poate neobservabile în detaliu, dar per ansamblu ai ca dovada diversele investiții pe care le faci.

Lemnul este de preferat, întrucat acest material se găsește cu ușurință, deci procurarea sa nu ar trebui să fie nicidecum o problemă. De asemenea, vorbim despre o categorie de centrale ce emit o cantitate de carbon relativ mică spre deosebire de diversele opțiuni pe care ți le mai oferă piața. Sunt în același timp și mai prietenoase cu mediul, deci ai liniștea ca nu ești tu cel care contribuie la poluarea mediului.

Când începi să analizezi ofertele de pe piață îți dai seama că ai de ales între multiple astfel de centrale. Ca să faci cea mai buna alegere, ai în vedere anumite caracteristici, definitorii de altfel în ce privește randamentul oferit de centrală.

Dacă nu ești de la început decis cu privire la ce soluție de încălzire ce ar fi mai potrivită, sfatul meu este să citești câte ceva despre fiecare tip de centrală înainte de a lua o decizie pe care ai putea să o regreți. Reține că este vorba despre un sistem ce cântărește sute de kg., deci trebuie să dispui și de spațiul potrivit pentru a o amplasa. Fă măsurătorile necesare ale spațiului și află și dimensiunile centralei ca să vezi cum stai cu încadrarea.

În ceea ce privește modelul corespunzător pentru tine și locuința ta, trebuie să ai in vedere factori precum suprafața de încalzit, dimensiunea cazanului, tipul de combustibil folosit – lemn și derivatele sale sau cărbuni și lemne. Dacă vei accesa pagina stropuva-romania.ro, vei găsi o clasificare bine realizată a centralelor, alături de toate specificațiile necesare pentru a determina care model este potrivit pentru tine.

Afli aici detalii cu privire la eficiența pe care o are centrala, dupa suprafața pe care o ai de încalzit și tipul de combustibil pe care îl folosești. Autonomia acestora depinde după acest ultim aspect menționat. Astfel, dacă alegi lemnul, brichetele de rumeg, deăeurile din lemn, peleții sau alte astfel de elemente combustibile, centrala va funcționa fără întrerupere pentru un interval de cel puțin 24 ore.

În schimb, un model pe bază de cărbune are o durată de ardere prelungită, de la 3 la 5 zile. În orice caz, vei simți diferența în confortul termic de care ai parte atunci când folosești o centrală termică pe lemne de calitate și una de o calitate precară. Intră pe stropuva-romania.ro ca să analizezi ofertele și să alegi ceea ce ți se potrivește.

Succes!

Filled Under: General Posted on: 31 October 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania