Ce e iubirea?


Salut!

Ieri, o prietenă a postat pe una din rețelele de socializare, viziunea ei despre iubire spunând că de fapt, iubirea e libertate, că iubirea adevărată îl ajută pe celălalt să evolueze, să-și depășească limitele, să-și îmbogățească experiența, să se cunoască în profunzime. Că iubirea adevărată nu pune bariere, nu crează închisori. Închisorile sunt create de frică..

Text integral:

Când spui “Te iubesc. Nu sunt de acord să te întâlneşti cu altă femeie/alt bărbat” situaţia e relativ asemănătoare. Te temi de pierdere! Dacă cealaltă femeie este mai atrăgătoare? Dacă celălalt bărbat este mai interesant? Te simţi ameninţat. Cealaltă persoană s-ar putea dovedi, pentru partenerul tău, mai bună ca tine. S-ar putea să o aleagă pe ea, ceea ce înseamnă că tu vei rămâne singur. Doar nu vrei sa ajungi aici! Doar îţi iubeşti partenerul, n-o să permiţi aşa ceva!

Aceasta nu este iubire, deoarece iubirea extinde libertatea. Iubirea autentică îl ajută pe celălalt să evolueze, să-şi depăşească limitele, să-şi îmbogăţească experienţa, să se cunoască în profunzime. Iubirea adevărată nu limitează, nu pune bariere, nu creează închisori. Închisorile sunt create din frică. Majoritatea sunt invizibile

Ups, la început m-am amuzat teribil, nu că ar fi fost amuzant dar, îmi sună a justificare.. mda știu, sunt răutăcios..

Știu, am vorbit de nenumărate ori despre iubire pe acest blog, dacă o fac iar, nu-i nici un bai..

Păi hai să o luăm cu începutul sau cu sfârșitul, în fine..

Afirmația principală (sumarizat), a amicei mele este următoarea:

– Dacă îmi ceri să nu mă întâlnesc cu alți bărbați, nu mă iubești..

E interesant, așa e?

Închisorile sunt create de frică, spune ea.. Cu alte cuvinte, ”te simți amenințat iubițel, că o să îl plac pe altul și nu o să te mai iubesc pe tine..”.

(Now, a făcut oare cineva o afirmație mai superficială de atât?)

Cu alte cuvinte, dacă ești gelos, e doar vina ta, nu sunt eu vinovată că vreau să mă întâlnesc și cu alți bărbați..

– Dacă m-ai iubi cu adevărat, nu te-ai supăra când m-aș vedea și cu alți bărbați.

Aceasta nu e iubire deoarece, Iubirea extinde libertatea!..

Chestia cu ”extinde”, nu am înțeles-o dar, să trecem peste, să spunem că ”mărește”..

Vasăzică, mă lași liberă să fac ce vreau și cu cine vreau, asta dacă mă iubești..

Concluzie:

Ce vrea amica mea să spună de fapt?..

Că dacă o iubești, va trebui să ai încredere în tot ce face ea fără să-i pui la îndoială comportamentul, pentru că și ea te iubește și procedează la fel..

Ok, hai să o rezolvăm..

În primul rând dacă iubești, te vei asigura că iubitul/iubita nu va avea nici un motiv să îți conteste comportamentul..

Iubirea te pune în lanțuri, cândva spuneam ”iubirea e legalizarea jugului”, iubirea te obligă pe tine și nu are nici o legătură cu încrederea ta în partener/parteneră, tu însuți accepți să îl ferești pe subiectul iubirii tale de orice suferință, accepți să îl scutești pe cel/cea pe care îl/o iubești de orice fel de îndoială care ar putea conduce la periclitarea relației..

Așadar, tu care îl/o iubești, nu te vei întâlni și cu alți bărbați/femei pentru că asta ar putea declanșa o gelozie partenerului/partenerei și tu care îl, o iubești vrei să eviți suferința..

Chestia cu ”dacă mă iubești, mă lași liberă și ai încredere în mine”, e o idioțenie inventată de cei care nu sunt îndrăgostiți cu adevărat.

Încă ceva, asta nu ține de mentalitate, atunci când iubești eviți să-i provoci suferință iubitului/iubitei, tocmai pentru că îl/o iubești..

Ok, mie mi-a plăcut acest editorial, ca să zic așa, sper că și vouă..

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 30 April 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania