Ce anume job vi s-ar potrivi?

p_130

..ca să rămânem cumva în contextul articolului de ieri, haideți să ne punem sincer următoarea întrebare:
– Cum găsim cariera ideală?

Iată o întrebare în fața căreia cei mai mulți dintre oameni rămân mirați.

Cunosc oameni, în România, care toată viața lor au lucrat în același domeniu și care nu pot fi numiți ”oameni de carieră”.

Context și cauze

De multe ori oamenii se simt blocați în propria existență și implicit într-un singur loc de muncă. România este plină de astfel de oameni. Da, putem învinovăți comunismul pentru asta dar nu acesta este scopul acestui articol, ba din contră..

De aceea, cei mai mulți dintre aceștia se simt stresați și epuizați și complet nemulțumiți de propria viață. Cauza constă în primul rând în rutina care instalează și care duce inevitabil la o nemulțumire efectivă.

Remedii naturale

Ce puteți face pentru a evita o carieră anostă și un loc de muncă unde să mergeți 8-12 ore/zi unde să vă simțiți neajutorați și neîmpliniți.

1. În primul rând începeți să așterneți pe hârtie (hârtie, deoarece scriind cu mâna voastră veți asuma o răspundere personală în ceea ce așterneți în scris). Scrieți pe acea foaie de hârtie care este principalul vostru scop în viață. Apoi, opuneți acestui țel al vostru întrebarea următoare:

– Ce ar trebui să fac cu viața și cu timpul meu în vederea îndeplinirii acestui scop?

Dați în medie 7-10 de răspunsuri acestei întrebări.

Este esențial să vă gândiți cu atenție la această întrebare și să dați răspunsuri cât mai nuanțate și pline de sens. De asemenea, încercați să nu vă opriți înainte de a fi venit cu cel puțin șapte răspunsuri. Puteți să amânați acordarea mai multor răspunsuri și în zilele care vor urma dar șapte răspunsuri este necesar să dați pe loc.

2. Cu toții avem prieteni, mai ales acum cu hipersocializarea asta, de aceea discutați cu aceștia, îndrazniți și întrebați ce cred ei, ce anume cred ei că v-ar putea place să lucrați. Puteți fi surprinși, mulți dintre prietenii noștri nu de puține ori, cunosc amănunte despre noi pe care noi nici nu le-am bănui. Aceștia vă pot da sfaturi relevante calităților și abilităților voastre care să vă îndrepte către job-ul ideal.

În același sens, puteți aborda discuții cu familia, cu colegii sau chiar cu șefii, aceștia nu de puține ori având o imagine mai amplă cu privire la voi decât voi înșivă, care sunteți subiectivi. Faceți o listă cu ceea ce vă indică aceștia și analizați cu atenție, este foarte posibil să găsiți puncte comune asupra cărora să stăruiți în vederea vânării unui job care să vi se potrivească.

3. Există pe internet o mulțime de teste care v-ar putea arăta în profunzime ce anume loc de muncă vi s-ar putea potrivi cel mai bine pe baza unor factori precum abilitățile pe care le aveți, ce v-ar place să faceți, cât timp liber aveți și ce anume v-ar displace să lucrați.

Blog-ul nu este jurnal.

Mențineți un jurnal deoarece vorbind sincer despre voi înșivă, în cadrul acestuia veți putea găsi activități pe care vă face plăcere să le aveți dar și activități care vă displac în mod deosebit. Rețineți, a ști ce anume nu vă face plăcere este la fel de important ca a cunoaște ce anume vă place. Este important pentru că gândiți-vă un pic, dacă aveți un job unde șefii sunt enervanți și nu vă plac, este posibil să fie un indicator al faptului că ar trebui să fiți ”proprii voștrii șefi” și să începeți o afacere.

Am mai spus asta, viața voastră este decizia cea mai importantă pe care v-o puteți asuma. De aceea, este deosebit de important să cunoașteți ce vreți să faceți cu aceasta. Este important să planificați, să detaliați cât mai în amănunt ce anume v-ar place să faceți pentru a vă câștiga existența deoarece, se spune că o treime din viață o petrecem la locul de muncă (în ziua de azi cu atât mai mult). E bine să știți asta doarece, probabil (ironiiic!), veți dori ca și această treime să fie fericită, în fond e viața voastră..

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală,Obținerea job-ului Posted on: 6 August 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania