Căutați de lucru?

p_139

Salut!

Nu mă satur să repet, trăim vremuri de restriște deși în mod paradoxal din punct de vedere tehnologic și informațional ne aflăm într-un vârf al tuturor timpurilor.

Ok, ceea ce vreau să scot în evidență este faptul că din punct de vedere tehnologic ar trebui să existe infinit mai multe locuri de muncă decât există.

De ce?

Deoarece dezvoltarea în sine necesită forță de lucru, din punctul acesta de vedere există practic sute de oportunități de muncă care apar zilnic pe internet.

Sigur, nu în Românica, no, am zis pe internet. În vânzări, îmi amintesc că i-am spus de curând unei prietene care îmi spusese că are clienți, ”înseamnă că vinzi bine și că afacerea prosperă”, seducătoare, e normal să se priceapă la vânzări.

Problema cu românii este aceea că aceștia rareori excelează în ceea ce fac, asta înseamnă după Aristotel că acestora nu le place ceea ce întreprind. Deși susține că e latin la origini, românul se dovedește rareori să fie pasional. Îmi amintesc că, cu câteva zile în urmă am văzut o reclamă jalnic pusă în scenă pe StarsTV în timpul matinalului. Reclama era în legătură cu website-ul de vânzări ”lajumate.ro”, unde cei doi protagoniști ai emisiunii recte ai reclamei deschid site-ul respectiv și dau peste o reclamă la un scaun cu balansoar. Curios eu deschid navigatorul de internet și accesez site-ul respectiv după care dau o căutare după produsul pe care tocmai îl văzusem, nexam, în lista de căutare mi-au apărul fix 5 produse și nici unul nu era produsul rezultat în căutările ălora.

Vedeți, românii nu se pricep, păi cum să vă bazați reclama pe o minciună atât de gogonată înțelepților Intact-iști?

Adevărul este că românii fac o bișniță ieftină și nu se pricep să-și vândă marfa nici chiar dacă aceasta este de bună calitate (v. Agricultură).

Și totuși susțin o mișcare a cât mai multor afaceri în domeniul vânzărilor online.

Ceea ce trebuie să știți este că a trecut timpul când cu o reclamă și un mesaj deștept puteai ademeni mulțimi pe site-ul tău. Acum, dacă minți în reclamă în mod sigur vei fi taxat iar afacerea, produsul sau serviciul pe care îl promovezi va suferi pierderi.

Nu în România huh?!

Well, cred că și aici de asemenea..

După părerea mea website-ul lajumate.ro trebuie evitat din cauza faptului că staff-ul de marketing de acolo este complet neserios și ar putea periclita imaginea oricărei afaceri care se asociează cu afacerea care deține website-ul respectiv.

Da dragilor, imaginea în afaceri contează mai mult decât realitatea iar când această imagine se bazează pe o minciună toată afacerea se năruie ca un turn de nisip lovit de uragan.

Magazinele online pot reprezenta surse de venit consistente pentru cei ce investesc Timp și Pasiune în afacerea lor. Dacă reprezentați o afacere la început, mică și abia intrată pe piață vă puteți vinde produsele și pe infamul lajumate.ro pentru că vei beneficia de expunere însă în cazul în care sunteți o afacere bine stabilită și cunoscută în domeniul vostru este de preferat să îl evitați pentru că strategia de marketing a acestei afaceri este una cel puțin nefastă.

Licitațiile reprezintă un loc bun de unde ați putea începe, ideea este să cumpărați ieftin și să vindeți la un preț avantajos.

(Îl auzeam aseară pe Radu Banciu care cataloga toate afacerile ca fiind înșelătorii (sau cam așa ceva..), lui și altora care susțin această idee le spun că *scopul oricărei afaceri este de a face profit și în plus că ”nu este vinovat acela cere ci acela care dă”, așadar dacă nu ar avea clienți afacerile astea de mucava fără un fundament real care să vină în susținerea nevoilor clienților fără a cere și pielea de pe aceștia (*celălalt scop al afacerilor este împlinirea nevoilor unui public țintă) ar da faliment și chiar mai mult ar fi făcute de rușine în piața publică. Dar în țara lui Papură Vodă țară cu resurse petroliere destul de consistente cât să-și poată rezolva cu ușurință nevoile proprii benzina are cel mai scump preț din Europa.)

Scuze pentru paranteza asta lungă!

Revenind la subiectul nostru, afacerile în comerțul online, pot să vă asigur că acestea nu necesită abilități extraordinare ci pasiune, dedicare și un pic de capital financiar.

Defapt, site-urile ca OLX.RO, Okazii.Ro, Elefant.RO dar și altele vă învață ele însele cum să le utilizați pentru a vă vinde produsele prin intermediul lor. Putem să menționăm aici și site-uri mai mari dar străine precum Amazon.COM sau eBay.COM care vă poate expune oferta de produse sau servicii world wide.

Ok, ce anume vreau eu să spun prin articolul de azi?

Păi, cred că pot sumariza astfel:

– Dacă vreți să munciți sigur veți găsi.

Și ca să extind scopul acestui articol vă îndemn pe toți, deschideți-vă afaceri, pășiți pe dtumul acesta pentru ca în felul acesta odată cu voi să se ridice și țara asta.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Munca de acasă Posted on: 27 May 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania