Câteva sfaturi utile pentru tăiere de cheltuieli și economisire

p_139

Unul din elementele cheie în succesul unei afaceri, după cum am discutat în cele mai recente articole, este controlarea și chiar diminuarea costurilor.

Este bine să știți că chiar și cele mai mici costuri nejustificate pot micșora profitul ceea ce în mod inevitabil va conduce la o dezvoltare mai greoaie a afacerilor voastre.

Majoritatea oamenilor de afaceri își cunosc sursele de venit ale afacerilor lor dar destul de mulți dintre aceștia nu prea știu pe ce se duc acești bani ceea ce are un impact negativ semnificativ asupra afacerilor acestora. 

De aceea, este foarte important să păstrați o relație consecventă cu verificarea cheltuielilor voastre.

Cum să faceți asta?

Păi, nu știu.. Scoateți-o la cină și discutați.. =))

Încercați să vă verificați periodic cheltuielile și de asemenea încercați să le gestionați în mod obiectiv după care să le tăiați pe acelea care nu se justifică din punctul acesta de vedere.

Personal pentru a economisi și a rămâne totuși în cursă folosesc diverse strategii ca de exemplu:

Am 3 telefone iPhone pe care le folosesc, un iPhone 3GS pe care îl păstrez din motive sentimentale, un iPhone 4S și un iPhone 5S dar nu simt nici un impuls de a trece la generația următoare iPhone 6, Plus, 6S etc. deoarece acestea îmi satisfac necesitățile din punct de vedere al utilizării zilnice. În plus de asta folosesc tablete, asta înseamnă un iPad Mini și un GTab3 care își justifică existența prin faptul că trebuie să relaționez social și sunt mai la îndemână decât laptop-ul.

Știu, cunosc proverbul ”suntem prea săraci să ne permitem lucruri ieftine”, dar nu despre asta este vorba aici. Folosesc iPhone 3GS în mod curent și nu I-am găsit încă nici un defect din punct de vedere funcțional, își îndeplinește sarcinile ba chiar pe 3G funcționează mai bine decât 5S pe 4G (Telekom, e de înțeles..).

Așadar, este o idee bună să cumpărați modele mai vechi dar care să vă permită o economisire de resurse financiare decât să cheltuiți pe tehnologie de ultimă oră dar de care nu aveți nevoie neapărat. Un lucru de subliniat însă, cumpărați produse mai vechi dar de calitate. Apple este o companie ale cărei produse le recomand, la fel este și cu Samsung.

O altă idee bună este să cumpărați ca să spun așa, vrac.. De exemplu, când sunt reduceri cumpărați bunuri de larg consum în cantități care să vă fie suficiente pentru perioade mai mari de timp.

Anul trecut, am schimbat una dintre companiile telefonice pe care le utilizam în favoarea alteia care avea o ofertă mai bună. Am schimbat rețeaua de telefonie mobilă pentru unul dintre telefoane pe care utilizam Telekom, am trecut la DigiMobil deoarece în pachetul pe care aceștia îl ofereau la acel moment era inclus trafic internet nelimitat la același preț la care Telecom oferea doar 500 de MB/lună. Acum pentru fiecare dintre telefoane utilizez serviciile unei companii de telefonie diferite. Am un telefon pe Telekom, unul pe Vodafone și unul pe DigiMobil, asta îmi oferă în primul rând flexibilitate dar și reducere de cheltuieli pentru că oricând pot schimba serviciile unei companii în favoarea celeilalte..

În schimb investesc în programe software deoarece consider că produsele tehnologice fizice la un momentdat își vor atinge limitele pe când produsele software se pot îmbunătăți practic nelimitat. Sigur, poate exista o dependență oarecare de infrastructura tehnologică fizică dar cel puțin teoretic un produs software nou poate îmbunătăți semnificativ capabilitățile unui produs mai vechi.

Așadar, dacă puteți economisi bani și dacă puteți evita cheltuieli inutile este bine să acționați în consecință.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Bani,Dezvoltarea afacerii Posted on: 8 March 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania