Câteva reguli de aur pentru noua ta afacere

Salut!

Am citit de unăzi un articol foarte bun despre câteva dintre regulile care îți pot spori succesul în cazul unei afaceri noi.

Articolul vorbea foarte succint dar foarte inteligibil despre 4 reguli fundamentale la desfășurarea unei afaceri noi, în acest articol doresc să dau câteva dintre regulile mele despre care știu că sunt de ajutor deoarece sunt testate de mine.

Reguli de aur pentru noua ta afacere

1. Înainte de toate, pentru a avea succes în afaceri, ca și în orice altă activitate, trebuie să existe dăruire, succesul vine doar prin muncă și doar prin aceasta devenim capabili să îl apreciem.

Este imperios necesar ca pentru ca afacerea ta să se bucure de succes, să nu existe sarcină mai importantă decât atingerea obiectivelor acesteia.

Dăruirea este din punctul meu de vedere prima regulă de aur pentru noua ta afacere, un legământ personal cu tine însuți că vei continua în ciuda tuturor impedimentelor.

2. Cred că una dintre cele mai importante reguli ține de prezența unui PLAN.

Înainte însă de a ne lăsa captivați de ideea începerii unei noi afaceri, este esențial să stăm jos și să ne documentăm cu privire la aceasta. Este o idee bună să vorbim cu experți în domeniu, cu oameni care cunosc în amănunt domeniul în care dorim să ne avântăm, cu familia noastră și chiar cu prieteni.

O altă idee bună este să începem să ne cunoaștem potențialii cumpărători, cine sunt aceștia, ce înseamnă produsul sau serviciul nostru pentru ei, care sunt caracteristicile produsului/serviciului și care e concurența în domeniu.

O descriere amănunțită a afacerii ne va ajuta să înțelegem mai bine ce dorim să obținem și cum vom putea face asta. După cum am spus, trebuie să ne cunoaștem concurența și implicit piața, trebuie să ne stabilim un scop și un plan de atingere a acestuia.

Bugetul trebuie să aibe și el un plan bine stabilit menit să ne ajute să să ne structurăm veniturile și cheltuielile în așa fel încât să ne încadrăm în finanțele de care dispunem.

Ceea ce am învățat este că e bine să fim chibzuiți și să facem pași mici și cheltuieli mici progresând permanent.

Planul de Marketing e bine să fie conceput și dus la îndeplinire în pași mici. Bugetele de Marketing și Publicitate întotdeauna vor înghiți atât cât stabilim în ele. De aceea este bine să începem modest.

Există o mulțime de reguli pe care activitățile de afaceri le impun și pe lângă acestea, reguli de aur care acționează ca principii de afaceri iar principiile sunt în general ghizi către succes.

De aceea, luați în considerare regulile de mai sus și aveți răbdare cu afacerea voastră, în ceea ce privește profiturile, protejați afacerea înainte să o riscați de dragul acestora.

3. Încă o regulă pe care o recomand a fi respectată este o menținere a contabilității.

Fie că ne ocupăm personal sau angajăm contabil pentru gestionarea contabilității firmei deoarece, aceasta trebuie să existe, cu legea nu ne jucăm iar legea fiscală e un coșmar (vă amintiți de Al Capone?).

Fie că vă desfășurați afacerile online fie că activitățile acesteia sunt offline sau ambele, este recomandat să păstrați o etichetă care să vă facă cinste atât vouă cât și afacerii voastre. Onestitatea în afaceri este una din regulile de aur care vă va răsplăti cu siguranță.

Succes!

P.S. – Acest articol participă la proba 11 a Superblog 2017.

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltarea afacerii,Începeți o afacere,Marketing și vânzări,Startup de bază Posted on: 28 October 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania