Câștigați timp cu calendarul Google


calendar google

Salutare!

Ok, în articolul precedent v-am introdus în utilizarea Calendarului și a unui programde gestionare a sarcinilor, gen Todoist, care este în mare vogă acum. Astăzi vom vorbi despre același subiect dar schimbăm programele, vom utiliza Calendarul Google.

Ok, am folosit (exclusiv) până în Martie combinația dintre Omnifocus și Calendarul OS X dar prin Aprilie mi-am dat seama că pot folosi Calendarul Google care combină cele două funcții într-un singur program.

Booon, astfel am deschis Calendarul Google și am creat primul calendar (da, Google permite menținerea mai multor calendare)calendar google.

Atenție!!

Calendarul Google ne permite mult mai multe lucruri decât combinația dintre Omnifocus sau Todoist (Wunderlist etc.), și orice fel de Calendar.

În primul rând, Calendarul Google permite crearea unui calendar pentru fiecare proiect pe care l-am putea avea în parte (fără limită). În felul acesta, la crearea unui nou calendar, în Google veți avea posibilitatea de a scrie numele proiectului (calendarului), o descriere a acestuia dar ca o noutate, Google permite distribuirea acestuia către alte persoane de asemenea. Distribuind și altor persoane calendarul priectului/proiectelor voastre, veți beneficia de posibilitatea lucrului în echipă, veți putea crea permisiuni de citire/scriere a calendarului pentru colaboratorii voștrii sau îl veți putea afișa public pe web devenind în consecință mai eficienți.

Fie că aveți deja planificate proiecte sau nu, Calendarul Google vă permite planificarea unui întreg an din timp chiar dacă nu avem nici o idee despre cum va decurge acesta.

De exemplu, puteți selecta perspectiva lunară a calendarului Google și să scrieți idei generale despre lucruri pe pe care ați dori să le faceți și când.

Evenimente

Odată ce ați adăugat un nou calendar contului vostru Google veți putea să începeți să adăugați evenimente  eveniment nou.

După cum știți din articolul trecut, evenimentele sunt de fapt sarcini care trebuiesc duse la îndeplinire în vederea finalizării proiectului de exemplu. Odată creat evenimentul/sarcina veți putea stabili setările acestuia, data la care începe și cea la care se sfârșește, calendarul/proiectul căruia aparține, culoarea în care acesta este reprezentat în calendar dar și descrierea lui cât și altele
.

Presupunând că veți planifica evenimentele pentru o perioadă mai lungă, este o idee bună să petreceți cel puțin 1,5 ore pentru planificarea acestora și chiar dacă transpuneți doar idei generale la început și nu cunoașteți cu exactitate ziua sau ora la care ați vrea să aibe loc evenimentul, ca de exemplu ”În luna Iulie voi merge în vacanță pe Litoral”, să treceți în calendar toate aceste idei deoarece așa vă veți forma un obicei și veți învăța să vă organizați mai bine.

Coumutați acum în perspectiva săptămânală a calendarului. Este bine ca numele evenimentului să fie cât se poate de descriptiv
perspectivă săptămânală.

Atenție!!

Perspectiva săptămânală vă permite adăugarea unor detalii cât mai specifice evenimentului
persp săp.

Adăugați detalii în legătură cu evenimentul pe care îl editați ca de exemplu, locuri de vizita, referințe cu privire la acestea, ora la care le veți putea vizita etc.

După cum ușor observați este cu mult mai simplu să vă gestionați timpul utilizând Calendarul Google decât orice alt sistem sau combinație de programe. Organizându-vă în felul acesta, utilizând calendarul, vă asigur că veți câștiga timp de care nici nu bănuiați că ați putea dispune.

Succes!

Etichete: , , , , , Filled Under: Productivitate Posted on: 1 August 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania