Câștigați lupta cu stresul

Personal_Development_300

Salut!

Stresul, maladia acestui secol, poate fi declanșat de o mulțime de factori. Cunosc persoane care suferă, în mod cronic de stres. Dar, sunt lucruri, care amplifică încă și mai mult o astfel de stare. Mă refer aici, în primul rând la o necunoaștere a propriei persoane, ceea ce face însă, chiar și mai dificilă situația, este o supraestimare a propriului ego, este vorba de acea situație care duce la o apreciere de sine greșită a propriei persoane. Asta se întâmplă atunci, când cineva nu se cunoaște suficient de bine pe sine dar încearcă să se estimeze după niște standarde greșite precum, potențialul de a fi. Astfel de persoane, știu că pot fi mai mult decât sunt dar de cele mai multe ori, nu fac nimic pentru a deveni persoana care vor să fie generând, în felul acesta frustrări care duc la aprecieri greșite a propriei persoane.

Pentru cei ce se află în situația cazului nostru de mai sus dar și pentru toți cei ce găsesc dificilă lupta cu stresul și găsirea uneii liniști lăuntrice, voi discuta, anumite tehnici de gestionare și chiar atenuare a situațiilor de stres.

În continuare, pentru o exemplificare mai relevantă, mă voi folosi de mine personal. Acum, eu nu mă aflu în situația cazului nostru de mai sus dar, cunosc, first hand, persoane care trăiesc zilnic în acest ”iad”.

1. Calmați-vă, apoi analizați situația, aflați ce anume vă provoacă, ce anume vă deranjează cu exactitate, puneți punctul pe I indiferent dacă acest lucru vă mulțumește orgoliul sau nu. Vedeți voi, stresul este cauzat, de multe ori, la nivelul subconștientului iar asta înseamnă că, chiar dacă trecem cu vederea situații care ni se par nesemnificative, acestea continuă să ne deranjeze chiar dacă nu ne dăm seama de ce. Soluționarea fiecărei situații generatoare de stres se face, în primul rând prin înțelegerea acesteia.

Odată ce ați înțeles ce anume vă deranjează, este momentul să rezolvați problema.

De exemplu, există situații în care intru în conflict cu persoane importante pentru mine și spun lucruri care, din punctul meu de vedere, sunt relative sau lipsite de importanță peste care trec și pe care le uit. Defapt nu le uit, pentru că subconștientul meu, știe mai bine decât mine ce fel de persoană vreau să fiu și ”începe să îmi dea ghionturi, rezolvă situația, cere-i scuze, clarifică situația nene!”.

Există situații în care îmi propun să fac ceva, dar nu chiar în momentul următor, ci mai târziu și asta mi se învârte în minte asemeni unui titirez, în asemenea cazuri, rezolv situația care îmi provoacă stres prin scrierea unei notițe sau a unui reminder care să îmi amintească ce am de făcut și când.

Stresul cauzat de dureri fizice poate fi contracarat cu medicamente calmante deși, există cazuri în care atingerea dosului palmei (mângâierea efectivă), cu cealaltă mână, produce o calmare foarte rapidă.

O metodă similară celor de mai sus, pe care o aplic adeseori este, aceea în care închid ochiii și îmi reglez ritmul respirator astfel încât să fie în congruență cu 1/2 din bătăile inimii, eu având un în jur de 60 de bătăi ale inimii pe minut. Acest lucru mă calmează și îmi induce o stare plăcută de relaxare, atât din punct de vedere mental cât și fizic. Practic acest exercițiu în mod regulat, o dată la două zile doar pentru că îmi place.

După cum observați, un control eficient al propriului meu corp și al gândirii proprii, conduc până la urmă la o stare de bine. În consecință, cunoașteți-vă pe voi înșivă înainte de toate și intrați în controlul propriei persoane pentru că, făcând astfel veți controla cea mai importantă ființă din viața voastră și care are permanent nevoie de control, pe voi înșivă.

Cei aflați în situații cronice de stres, pot și ei beneficia de tehnicile de mai sus.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 24 September 2016

One Comment on “Câștigați lupta cu stresul”

 • Principalele cauze ale stresului | Educație Antreprenorială

  21 martie 2017 at 0:40

  […] Câștigați lupta cu stresul […]

 • Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Responsabilitate

  Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

  Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania