Cazeina, un ingredient nociv

Într-un articol precedent am scris despre metode de tratare a autismului. Printre aceste metode se număra și cea care înlătură toate lactatele din dieta copilului.

Părinții de copii autiști apelează des la tratarea copiilor lor prin diete, ca de exemplu cele fără cazeină.

Produsele lactate sunt considerate ca făcând parte din produsele care produc probleme copiilor cu tulburări din spectrul autismului.

Luând în considerare faptul că înghețata (și nu numai)este unul dintre deserturile cele mai apreciate de copii și că în genere aceasta conține lapte, acest lucru poate face ca aceste diete să fie mai greu de servit unor astfel de copii.

De reținut!

Dacă veți dori să aplicați una din dietele lipsite de lactate unuia sau mai multor copii autiști este recomandat să vă asigurați că aceștia primesc suficient calciu. De asemenea  glutenul este încă unul din ingredientele pe care aceste diete îl elimină. Elementul esențial de eliminat este însă cazeina, care este o proteină ce se găsește în lapte, brânză, iaurt, unt etc.

Calciul poate fi obținut și din suplimente de vitamine sau din înlocuitori de lapte. Există multe tipuri de hrană care conțin calciu.

Cazeina

Se crede că proteina caseină produce comportamente nedorite în corpul copilului autist și că dacă acesta este înlăturată sunt înlăturate și acest gen de comportamente.

Pentru a determina dacă dieta are efectul dorit este bine ca aceasta să fie susținută cel puțin câteva luni de zile. Daca se dorește și înlăturarea glutenu-lui din dieta copilului este o idee bună să fie întâi scoase produsele lactate deoarece cazeina se elimină mult mai rapid din corp spre deosebire de gluten care poate dura peste un an pentru o eliminare completă din organism.

Desigur, dieta fără caseină este destul de costisitoare din cauza faptului că preparatele menite să înlocuiască produsele lactate sunt de obicei mai scumpe decât acestea. Există rețete fără caseină care pot fi găsite pe internet.

Teste

Pentru a fi siguri că eliminarea caseinei din dieta copilului autist este o idee bună faceți-i teste pentru a vedea toleranța acestuia la acest tip de ingredient. De exemplu veți ști cu certitudine dacă aceste este alergic la caseină ceea ce vă va întări convingerea că eliminarea acesteia va îmbunătăți comportamentul copilului.

Rețineți!

Aceasta este doar una din metodele de tratare a autismului și nu o metodă de vindecare a TSA.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: General Posted on: 26 July 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania