Carolimetrul Termic de la Caroli

Salut!

Ok, dragilor! Cu două zile în urmă, v-am vorbit despre Salamul ”Semenic Extra de la Caroli și Carolimetrul atașat acestuia.

Subiectul încă îmi scormonește prin minte. E interesant, așa e?

Este important să cunoaștem temperatura la care alimentele trebuiesc păstrate și după cum spuneam anterior, pe produsele Caroli Foods, această specificare apare, pentru că, compania-și dorește. Sincer să fiu, până nu am citit, că aceste informații există sau trebuie să existe pe etichetele produselor alimentare în general, nu am știut și binențeles că, ca orice român, atoateștiutor, aruncam alimentele în frigider și de acolo, ”Pa”, nu mă mai interesa. Se pare că era important să știu..

Sigur acum, nu e o tragedie faptul că nu știam că alimentele, în general au o temperatură maximă și minimă la care pot să fie expuse înainte de a se altera/deteriora dar, nu de puține ori, le-am pus în frigider și le-am regăsit neconforme pentru a fi consumate.

De asemenea, sunt câteva lucruri pe care le putem face pentru a păstra alimentele în stare propice consumului. Printre acestea se află și curățarea frigiderului, în mod regulat dar, putem de asemenea, verifica la fel și alimentele din frigider. Sigur, putem face asta și chiar să verificăm în amănunt mezelurile, cărnurile, fructele, legumele și toate celelalte alimente. Problema este că este extrem de ineficient.

Carolimetrul

Revenind la subiectul de azi, Carolimetrul Termic de la Caroli.

Cât de ușor ar fi dacă am putea comunica chiar cu alimentele din frigiderul nostru?

Ce ar fi dacă acestea ne-ar putea spune când nu le îngrijim cum trebuie?

Cum am reacționa dacă etichetele acestora ar începe să țipe,”GALBEN-GALBEN, bagă-ne la rece neinspiratule, că ai scos frigiderul din priză!!”?

Ar fi ceva, așa e?

Cu siguranță!

Ideea e că soluția vine de la Caroli Foods, care a lansat eticheta termică menită să ne ajute în evitarea degradării alimentelor noastre. Binențeles că produsul despre care vorbim aici, este Salamul Semenic Extra de Caroli.

Din punct de vedere tehnic, situația stă în felul următor:

Datorită calității foarte bune a salamului Semenic Extra, acesta necesită condiții speciale de păstrare și depozitare care să fie speciale și ele, ca de altfel, toate produsele de calitate superioară. Așa se face că, produsul în speță trebuie să stea la o temperatura cuprinsă între 2 și 8°C și să nu depășească această temperatură.

Atâta timp cât temperatura produsului este una optimă, cadranul indică, culoarea verde. Dacă însă, temperatura optimă a fost depășită, atunci cadranul termic indică desigur, culoarea galben.

Este important, după cum vedeți, să cunoaștem temperatura la care produsele pot fi păstrate în condiții optime pentru a putea fi consumate în siguranță.

Pentru o înțelegere cât mai exactă a funcționării acestei tehnologii, am instalat plugin-ul pus la dispoziție de Caroli Foods care scoate în evidență acest aspect.

Acum sincer, aș dori ca absolut toate produsele și alimentele, chiar și cele de pe tarabele din piață, să poarte o astfel de etichetă, să le pot pune în frigider liniștit că data următoare când voi arunca o privire, în frigider, să nu fiu nevoit să pigul și să miros fiecare produs în parte..

Sunt cam leneș, ăsta e adevărul, îmi plac lucrurile simple..
#mancarecunotificare

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: General Posted on: 17 March 2017

One Comment on “Carolimetrul Termic de la Caroli”

 • Castigatori campanie Descopera singura #mancarecunotificare - Blogal Initiative

  4 aprilie 2017 at 14:00

  […] https://alex-popa.ro/carolimetrul-termic/ […]

 • Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Responsabilitate

  Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

  Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania