Caracteristici ale unui Manager bun

un bun manager

Manager înseamnă ”a gestiona, a se ocupa de” și în majoritatea firmelor acest lucru nu este foarte simplu. Imaginați-vă mărimea unei multinaționale ale cărei venituri sunt câteodată mai mari decât PIB-ul unora dintre țări. În astfel de companii este nevoie de manageri buni pentru a gestiona lucrurile în mod eficient. Acest principiu se aplică deasemenea în afacerile mici. Ați face bine să vă pregătiți pentru conducerea unei firme pentru ca atunci când veți fi la cârma acesteia ea să nu aibe de suferit.

În continuare vom enumera câteva din caracteristicile unui manager bun.

Prima calitate

Primul element definitoriu al unui bun manager este constituit de capacitatea sa de a rezolva problemele sau de a-și îndeplini cu un maxim de eficiență proiectele, sarcinile și tot ce ține de acestea cu resurse minime. Acesta este de fapt și scopul principal al oricărui bun manager.

Dacă însă la un momentdat apare urgența definirii unui nou scop principal, să zicem creșterea vânzărilor indiferent de profit, lucru care este foarte posibil, atunci va trebui să vă descurcați cu resursele pe care le aveți la dispoziție. Dacă însă scopul vostru principal ca manageri este de a crește profitul firmei va trebui să faceți acest lucru prin diminuarea costurilor, prin îmbunătățirea procentului de vânzări, prin creșterea prețurilor și deasemenea puteți face asta prin sporirea eficienței angajaților.

Cea mai importantă calitate

Calitatea cea mai de preț a unui bun manager este reprezentat de cunoștințele și abilitățile acestuia. În absența abilităților și a cunoștințelor ducerii la îndeplinire a unui proiect nimic nu va funcționa.

Calitatea a 3-a

A trei-a calitate acestuia ar trebui să fie capacitatea de concentrare. Un bun manager trebuie să fie capabil de a se concentra asupra scopului principal al firmei și toate acțiunile acestuia ar trebui să se îndrepte în direcția respectivă.

Gestionarea proiectelor mari, calitatea 4

Gestionarea resurselor umane, a campaniilor de marketing, a producției și a achizițiilor și chiar managementul timpului fac parte dintr-un scop mai amplu. Fiecare dintre aceste elemente trebuiesc optimizate în așa fel încât să fie mai eficiente.

Calitatea 5 

Viziunea este un alt factor important caracteristic unui manager bun.

 Care este viziunea de ansablu a managerului cu privire la firmă?

Cum privește acesta viitorul și care este de fapt planul de ansamblu al firmei?

Folosiți-vă de aceste întrebări pentru stabilirea de reguli care să satisfacă scopurile firmei.

Adaptarea, a 6-a calitate

Firma reprezintă un amestec de forțe care sunt într-o continuă mișcare și care trebuie să fie gestionate în așa fel încât mișcarea acestora să fie într-o singură direcție. Un manager bun gestionează în mod efectiv aceste forțe producând în felul acesta un maximum de profit.

Verificați-vă calitățile și slăbiciunile având în vedere aceste cerințe și, determinați ce anume trebuie schimbat, îmbunătățit sau chiar adăugat abilităților și cunoștințelor voastre pentru a deveni buni manageri.
Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 12 June 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania