Caracteristici ale unui bun antreprenor

p_009Doriți să începeți propria afacere?

Apreciez că da altfel nu îmi pot explica faptul că continuați (fără cacofonii) să citiți acest articol sau poate vă place felul în care scriu eu.

Oricum ar fi consider că este un lucru foarte important să știți care trebuie să fie caracteristicile unui antreprenor pentru a reuși.

Este deasemenea la fel de important să dispuneți de aceste abilități sau caracteristici pentru a avea succes în afacerea pe care v-ați decis sau vă gândiți să o începeți.

Ce anume trebuie să cunoașteți despre oamenii de afaceri pentru a deveni un antreprenor de succes?

În primul rând ca amatori sau neinițiați este bine să cunoaștem că oamenii de afaceri sunt persoane foarte încrezătoare în forțele proprii. Această încredere presupune o anume încredere în propriile abilități personale.

Un antreprenor în România de azi trebuie să beneficieze de abilitatea de a se privi pe sine și a găsi puterea să își urmărească scopul.

Un antreprenor în această țară care este atât de scăldată în controverse și amabilități sau adversități politice sau de altfel care pot oricând reprezenta obstacole ce pot crea probleme covârșitoare prin efectele lor. De aceea conducătorul afacerii trebuie să aibe dârzenia de a înfrunta aceste adversități și să rezolve cu succes problemele apărute sau care pot apărea la un moment anume în decursul vieții afacerii acestuia.

Sigur trăim în era informației și orice afacere sau idee de afacere poate și trebuie să se bazeze întotdeauna pe cât mai multe informații posibile pe care să își întemeieze existența iar antreprenorul este necesar să aibe atitudinea potrivită pentru a lua deciziile potrivite la momentul oportun. Dar per se antreprenorul este genul care își asumă riscuri. Acesta se bazează pe de multe ori pe propria experiență și ia decizii pe baza propriei intuiții. Multe din marile afaceri au început ca urmare a intuiției antreprenorului. În orice există un risc iar ideea de ”risc 0” este nulă. Oamenii de afaceri au întotdeauna intuiția de a lua în considerare riscuri în mod conștient și pe baza unor calcule care sunt de mult ori foarte minuțioase. Este bine cunoscut faptul că antreprenorii nu se bazează pe ”noroc” ci pe muncă și un efort de echipă care ia în calcul informațiile de care dispun.

Ca potențial antreprenor trebuie să cunoașteți valoarea banilor. De aceea majoritatea antreprenorilor de succes au început de mici să câștige bani făcând diverse munci. Un antreprenor priceput este tot timpul în căutare de noi afaceri și de idei revoluționare de afacer având o putere de observație și abilități de a prevede oportunități noi de a face bani.

Antreprenorul știe cum să fie cu un pas înaintea concurenței prin explorarea de idei noi și de noi oportunități în virtutea extinderii afacerii sale.

Bunele practici îndeamnă pe orice om de afaceri la cumpătare. Comportamentul personal al antreprenorului este unul etic în toate aspectele vieții sale. Acțiunile lui conduc la bune practici în afaceri și o bună reputație în ceea ce privește asocierile.

Aceste valori și principii sunt doar câteva din ceea ce definește un antreprenor de succes.

Etichete: , , , Filled Under: Startup de bază Posted on: 17 January 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania