Biserica Ortodoxă Română

Salut!

În Românica avem zilnic parte de paradoxuri care mai de care mai exhaustiv tratate în media.. Problema la români este că multora dintre aceștia le este greu să accepte că nu sunt nici pe departe buricul pământului și că nicicum un popor conservator decât dacă prin asta înțelegem atașat corupției, prostiei și perpetuării mentalității de sclav unor idei dogmatice..

A fi sau a nu fi preot

Se spune că există două feluri de preoți, preoți cu har și restul preoților. Așa cred și eu..

Poporul român însă, nu numai că nu are nici o înclinație reală spre ceea ce ar putea însemna ”har” dar, nu are nici lideri, spiritual vorbind iar așazisa biserică ortodoxă română (fără majuscule), este în realitate o adunătură de indivizi puși pe căpătuială (opinia mea).

A fi preot în România zilelor noastre este o afacere pe termen lung sau pe termen scurt și la drept vorbind, dacă poți să îți faci niște bani, o carieră, în cele din urmă asigurându-ți o viață liniștită, de ce nu, așa e?..

Mulți se îndreaptă spre meseria de preot din acest singur motiv.

De aceea există mai multe biserici decât spitale!

Nu există chemare.. Nu există har.. Nu există vocea Lui Dumnezeu în mijlocul ”Bisericii” Ortodoxe Române, nu există slujitori în rândul acesteia, în ”ea” sunt doar stăpâni..

Au jefuit turma Domnului, au luat adunarea în Numele Domnului și au făcut-o instituție!, făcând în felul ăsta, au distrus-o din interior..

În urmă cu ceva timp am reluat o afirmație care suna cam așa:

– Evangheliștii au luat suferința și au sanctificat-o, procedând în felul acesta au scăpat de imposibilitatea de a da socoteală în urma acesteia..

În oglindă, niște ”unii”, au văzut trendul gândirii în rândul unui popor incult și obișnuit să plece capul și a găsit de cuviință să și-l supună, astfel ”Ortodoxia” și-a găsit un loc călduț în rândul populației române.

S-au numit pe ei însiși, ”vocea Celui de Sus” și au deveni stăpâni..

Biserica Lui Isus Hristos este o biserică revoluționară, ea nu cere, ea se dăruiește pe sine, ea nu stăpânește, ea slujește.. În Biblie, în nici un loc nu se sugerează construirea de catedrale sau edificii menite păstrării credinței sau înălțării de rugăciuni către Dumnezeu. Ba din contră, Isus a dărâmat (metaforic) templul de la Ierusalim și dărâmarea fizică a acestuia a fost prezisă. Nici o viitoare construire a acestui templu nu e menționată în Biblie ci din contră, Dumnezeu vine El Însuși cu templul cel adevărat din ceruri în Apocalips și totul este reînnoit..

Știți, în România mentalitatea dogmatic religioasă (tradițională), e ca și corupția, sistemică și ca, ceva să se schimbe trebuie schimbat sistemul, recte populația..

Subiectul sau paradoxul de care vorbeam la început este ”Ipocrizia B.O.R”.

Ipocrizia Bisericii Ortodoxe Române constă în faptul că B.O.R se declară pe sine ca reprezentând o credință tolerantă și dreaptă.

Un fel de cruciați de tip nou

Mi-amintesc de o afirmație a unui ciuruc numit preot care a făcut o afirmație interesantă cu privire la tragedia de la COLECTIV ce suna cam așa:

Ăia care au murit în incendiu erau rockeri, recte sataniști și ca atare au meritat să moară așa, Dumnezeu I-a pedepsit..

În mod similar a procedat B.O.R în integralitatea ei în cazul persoanelor LGBT  incitând la revolte împotriva acestora.

Când a venit vorba ca persoanele LGBT să aibă posibilitatea de a înfia copii, BORiciu s-a răsculat și a incitat la scandalizare în rândul populației așazis creștine iar turma de oi și bovine a procedat întocmai, ostracizând o categorie socială importantă din rândul populației române, la drept/ortodox vorbind, de ce să nu rămână copiii orfani și abandonați în orfelinate, unde pot fi foarte bine abuzați din toate punctele de vedere asigurând pentru B.O.R și Românica muniție de tun și un viitor închis la culoare?..

După părerea mea Biserica Ortodoxă Română ar trebui să se bage într-un colț al istoriei vre-o sută de ani după care să vină să ceară iertare acestui popor, la fel ar trebui să procedeze și celelalte culte creștine..

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Opinii Politice Posted on: 5 July 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania