Bariere în calea începerii unei afaceri

p_110

Când sunteți la început și tocmai ați fost inspirați și v-a venit ideea de a începe o afacere. Este foarte posibil să vă confruntați și voi ca mulți alții înaintea voastră cu factorul ”îndoială” ceea ce în mod iminent va duce la întrebări ca:

  • În timp ce atât de multe afaceri eșuează de ce aș reuși chiar eu?
  • Pentru începerea unei afaceri este nevoie de foarte mulți bani, de unde voi lua eu capitalul necesar?
  • Am deja un loc de muncă, de ce aș renunța la el în favoarea unei afaceri?

De cele mai multe ori întrebările pe care vi le veți pune vor fi mai mult sau mai puțin în acest sens și reprezintă piedici externe. Acestea vin adesea din partea prietenilor și a sfătuioilor tangențiali. Aceste bariere sunt create pe baza unor mituri în legătură cu piedicile și provocările care înconjoară în general conducerea afacerilor.

Mituri

Începerea unei afaceri proprii va însemna sfârșitul vieții voastre personale sau cu alte cuvinte nu veți mai trăi pentru voi.

Acest mit este unul dintre cele mai întlnite și nu de puține reușește să pună la încercare încrederea voastră în capacitatea proprie de a naviga prin această mare de oportunități numită ”lumea afacerilor”.

Adevărul este undeva la mijloc pentru că în ceea ce privește operarea afacerii veți avea de mânuit atât responsabilitățile de afaceri dar să vă faceți și suficient timp pentru relațiile cu familia, prietenii etc.

Notă:

Trebuie să fiți abili și și neîndurători dacă doriți să deveniți antreprenori de succes în România deoarece mai mult ca în vest aici ”afacerile necurate” vă vor face întotdeauna concurență neloială.

Pentru a fi antreprenori de succes trebuie să construiți relații atât cu clienții cât și cu furnizorii. A fi neîndurător nu înseamnă a fi în acest mod cu clienții sau furnizorii manipulând prețurile în dezavantajul acestora în mod discreționar pentru că ceea ce vreți de fapt este să atingeți un echilibru între ceea ce vreți voi ca antreprenori și ceea ce vor clienții și furnizorii voștrii.

Un alt mit este acela care spune că nu veți mai fi nevoiți să lucrați atât de mult.

Deși până la un punct este adevărat că începerea unei afaceri poate însemna o oarecare pace din punct de vedere a monotoniei sau vitezei în care se desfășura viața voastră până în momentul inițierii acesteia dar acest lucru sigur nu vă va feri de muncă reală pentru că afacerea va trebui condusă iar povara acesteia va fi una mult mai grea decât în cazul unui loc de muncă plus un șef.

În plus majoritatea afacerilor ajung pe profit în anul 3 de operare iar acest lucru poate însemna un minus pentru unii dar știm bine că dacă operarea unei afaceri ar fi un lucru ușor toată lumea ar face acest lucru.

Ceea ce trebuie să rețineți în cele din urmă este că vă ocupați cu lucruri care vă fac plăcere și pe deasupra vă aduc și venituri (sperăm consistente) recte vă conduceți propria afacere.

În articolul următor vom continua să aducem aminte de mituri ce vă pot pune în dificultate la un momentdat.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: General,Startup de bază Posted on: 21 May 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania