Banii Sunt Ochii Dracului√ Sau Nu-)

p_070

Salut!
Uite una bună:
?- “Banii nu aduc fericirea! “.
Asta bănuiesc că a fost născocită de sărăntoci pentru a-și justifica status quo-ul și neputinţa.
În articolul precedent am vorbit puţin aș zice eu, despre mentalitatea românilor cu privire la bogăţie în general și în special despre rapoortarea acestora la bani.
În legătură cu acest subiect mai vreau să adaug atât, există prea mulţi copii de bani gata în România. Acum no, nu spun asta din invidie sau dintr-un fel de ranchiună, bineînţeles că nu, spun asta deoarece aceștia sunt cei care tind să formeze mentalităţi greșite.

Am mai auzit una la fel de interesantă ca prima:
?”Banii nu aduc fericirea dar o întreţin”.
?️Măi măi măi, asta îmi demonstrează că românul e cu adevărat poet. Un poet prost din păcate.
De aceea eu cred că aceasta din urmă care spre deosebire de prima poartă o urmă de adevăr în ea, a fost scornită de vre-unii care voiau să își motiveze dorinţele egoiste.

?După cum observaţi mai sus, sunt cele două perspective pe care românii le enunţă atunci când vor să se simtă mai împăcaţi cu ei înșiși.
Ehi bine, există și o a treia variantă pe care v-o voi prezenta în continuare.
Personal mă consider răspunzător de fiecare succes și de fiecare insucces pe care îl am.

Sigur, credinţa mea în Dumnezeu este una puternică dar ar fi nedrept să implic divinitatea în lucruri atât de lumești ca “succesul personal” pentru că ar însemna să cred că Dumnezeu e părtinitor, lucru cu care nu sunt de acord. 

Dar să revenim la subiectul nostru de azi, anume la dorinţa de a avea bani.
Obiectivul meu în ceea ce privește banii este acela de avea cât mai mulţi iar opinia mea este că aceștia sunt foarte importanţi, cum spune al doi-lea nostru proverb de mai sus, ei fac viaţa mai plăcută.
Sunt dispus însă să fac orice pentru a avea bani?!

Well, aici am o menţiune, aș spune că depinde de situaţie, aș spune că depinde de unde vine această necesitate și de cât de disperată este situaţia.
Dar în general nu.
?️Îi admir pe cei bogaţi și până la un punct îi privesc ca modele (nu pe cei din România dar..), ceea ce urmăresc este să câștig cantităţi de bani încât să pot declara un anumit succes financiar.
Intenţionez să mă îmbogăţesc și să obţin o abundenţă financiară sigur că da dar,  după cum puteţi vedea obiectivul meu principal este să aduc plus valoare în viaţa altora.
Asta îmi conferă o oarecare legimitate în ceea ce privește aspiraţiile mele privitoare la bogăţie și abundenţă în care eu cred.
Banii sunt un mijloc și nu un scop, îmi doresc abundenţă pentru mine și familia mea pentru ca la rândul meu să împart și altora și chiar mai mult de atât, să nu cad în ispită și să fac lucruri nedorite pentru aceasta.
În consecinţă, sunt dispus să câștig cinstit abundenţa pe care mi-o doresc.
?În linii generale:
– banii nu sunt în nici un fel răi sau de nedorit.
– banii pot reprezenta o libertate
– bogăţia e de dorit și la fel și banii
Îmi amintesc de o replică dintr-un film, ” nu armele omoară oameni ci oamenii”, în mod similar oamenii determină finalitatea banilor.
Nu vă lăsaţi seduși de proverbe anacronice precum “banii sunt ochiii dracului” deoarece tot ce veţi reuși cu asta va fi să păreţi ipocriţi și să deveniţi tot mai săraci.
Sincer să fiu, sunt recunoscător pentru tot ce am în prezent dar cu certitudine cred că pot mai mult și îmi doresc mai mult.
Ceea ce e bine să reţineţi din articolul de azi este că vă determinaţi singuri viitorul.
Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală,General Posted on: 14 July 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania