Banii și masa de Crăciun

hbibib

Salut!

După cum spuneam în articolele anterioare, se apropie sărbătorile de iarnă. E vremea bucuriei iar veselia plutește peste tot în aer. Yeah, well, nu pentru toată lumea e la fel. Banii sau mai exact, lipsa acestora (că nu, banii nu sunt importanți ci numărul acestora!).

Mulți oameni duc povara lipsurilor, în România iar asta cauzează stres extrem și chiar și depresie, mai cu seamă în această perioadă a anului. Întrebări precum, ”cum o să-i cumpăr copilului meu un cadou, cât de mic de Moș Crăciun?” și ”cum vom pregăti masa de Crăciun, când noi nu avem suficienți bani?”, e trist, pot declanșa tragedii în multe familii.

În acest sens, am cercetat un pic și cred că am o listă cu alimente, care pot reprezenta o masă de Crăciun.

Carnea roșie/carnea de porc, nu e musai să fie prezentă pe masă în ziua de Crăciun, carnea roșie e chiar dăunătoare și în tradiția catolică există obiceiul de a face rabat de la carnea de porc în ziua de Crăciun. Știu, românii sunt predominant ortodocși iar această religie, a țesut în jurul preparatelor din carne de porc, o întreagă tradiție. De exemplu, carnea de porc ar putea, cu ușurință să fie înlocuită de carne de pește. Chiar dacă peștele nu este mâncarea voastră preferată vă puteți imagina că sunteți într-una din părțile Italiei,  unde tradiția aceasta, se păstrează încă(în Italia există obiceiul ca în seara de Crăciun să se pregătească pește, la masă), în plus, o ieșire din cotidianul românesc v-ar putea face bine.

O altă tradiție, vine din Germania, unde mâncarea pentru Crăciun este pregătită din carne de pasăre, varză roșie și cartofi iar ca desert se mănâncă mere coapte. În Marea Britanie se mănâncă, în ziua de Crăciun, mâncare gătite din alimente precum carne de pasăre, varză de Bruxeles, cartofi (de exemplu copți) iar ca desert plăcintă cu cremă, de orice fel), biscuiții, pot juca și ei un rol de desert.

Ideea este, să fiți împreună cu familia și prietenii voștrii, în această zi de Mare Sărbătoare și să vă bucurați împreună.

Vă puteți inspira, dealtfel și din alte culturi, îndeosebi din cele care nu sărbătoresc Crăciunul în mod deosebit, ca cele de origine asiatică sau indiană, mâncărurile chinezești fiind foarte apreciate, în întreaga lume. Puteți alege să pregătiți mâncăruri originare din China, care sunt simple și gustoase, dând în felul acesta o notă deosebită sărbătorii de Crăciun.

Puteți opta, de asemenea, pentru o pregătire a mâncărurilor de Crăciun, tipic americană.

Curcan sau șuncă sau, de ce nu, ambele.

Puteți adăuga cartofi zdrobiți, copți sau piure, ouă la masă iar la desert, merge cam orice, de la plăcintă la fructe.

Ideea este că tradițiile românești cu privire la Crăciun propun mâncăruri grele care ne fac mai mult rău decât bine. Și așa avem parte de astfel de mâncăruri în cursul anului, măcar în ziua de Crăciun ar trebui să le evităm.

Banii vin și se duc, eu zic să nu vă îngrijorați cu privire la aceștia, acolo unde e nevoie, Dumnezeu conferă cele de trebuință. Aveți încredere și evitați să permiteți unor asemenea lucruri nesemnificative să vă strice bucuria Sărbătorii de Crăciun.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: General Posted on: 23 November 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania