Automotivarea

alex-popa.ro

Automotivarea este foarte importantă pentru a excela în activitățile zilnice precum cele de la locul de muncă sau din viața de zi cu zi în afaceri. Aceasta reprezintă un proces care trebuie să se desfășoare în mod permanent și care este necesar să ia în considerare toate aspectele vieții. Facem referire aici la atitudinea voastră mentală, starea de sănătate fizică, atmosfera de la locul de muncă, interacțiunea cu alte persoane și binențles ne referim la mediul în care locuim. 

Există experți în motivare care câștigă foarte mulți bani învățând oamenii de afaceri în special cum să analizeze acești factori. Astăzi vom discuta despre câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă automotiva.

 

Adoptați o Atitudine Pozitivă

Gândiți-vă că viața e formată din 10% ceea ce ni se întîmplă și 90% este de fapt modul în care noi reacționăm la ceea ce ni se întâmplă. Ceea ce vreau să spun este că noi suntem responsabili pentru propriile noastre acțiuni și atitudini.

Imaginați-vă, când vă aflați în preajma unor oameni și unor lucruri care vă ridică moralul și vă umple de energie pozitivă abordați și voi această atitudine. În felul acesta căpătați mai multă încredere în voi înșivă și știți cu siguranță că puteți rezolva orice problemă.

Imaginați-vă acum că locul în care vă desfășurați activitatea este un astfel de loc plin de atitudini și energii pozitive, cu cât ar crește productivitatea voastră?

Fiți pozitivi.

Toate cu ale lor

Problemele, toată lumea se vaită de ele ba chiar cunosc oameni care doar despre asta vorbesc, serios..

Dacă problemele voastre sunt personale și nu legate de activitățile privitoare la afacerile voastre sau ale muncii pe care o întreprindeți este bine să lelăsați acasă, pe masă sau să le aruncați în WC, nu contează.

Nu le duceți la locul de muncă!!

Concentrați-vă atenția asupra sarcinilor de lucru. Sunt sigur că aveți lucruri mai importante de făcut legate de afacerea voastră sau de ceea ce intreprindeți decât să vă gândiți la lucruri de genul ”mă iubește sau nu mă iubește; m-a înșelat sau nu; să-i mai dau o șansă sau să-i dau un șut în..?”. Ok, nu se poate mai personal de atât, scuze dar ați prins ideea..

Focusarea pe ceea ce aveți de făcut pentru productivitatea afacerii voastre, pentru îmbunătățirea performanțelor proprii sau pentruu ceea ce presupune succesul vostru sau al afacerii voastre vă va face bine. În felul acesta veți lua o pauză de la problemele personale deasemenea.

Nu amestecați lucrurile personale cu cele de afaceri!!

Afirmațiile pozitive

Știți? Unul din motivele creării de obiective în cadrul Planului de Afaceri este efectul Placebo anume, ceea ce ochiii văd și urechile aud mintea crede. Așa este și cu afirmațiile pozitive. Sigur, ”sunt cel mai bun sau sunt cel mai frumos” pot părea un pic a afirmații ZU-ZU dar ia încercați-o pe următoarea:

– Voi reuși să îmi folosesc util timpul azi.

Sună bine huh?! Ehi credeți-mă, o utilizez zilnic și funcționează de fiecare dată. Scrieți propriile voastre afirmații și citiți-vi-le vouă înșivă în fiecare zi, dimineața e o idee bună. Veți rămâne uimiți de această tehnică de automotivare și de felul în care va produce schimbări pozitive în viața voastră. Este bine să vă creați câte o listă cu afirmații pozitive în fiecare lună pe care să le utilizați.

Utlizați afirmații pozitive cu privire la voi înșivă zilnic.

Pauzele sunt extrem de importante

De cele mai multe ori ne lăsăm prinși în proiectele la care lucrăm încât ne epuizăm crezând că putem rezolva totul dacă mai stăm să lucrăm încă cinci minute, o jumătate de oră maxim,  hai, o oră și gata iau micul dejun sau beau o cafea. Desigur, tensiunea se va acumula și tot ceea ce veți reuși va fi să renunțați.

Pentru cei ce lucrează la calculator această tensiune va fi amplificată de poziția în care lucrează ore în șir.

Soluția la această problemă este simplă și anume stabilirea unor memento-uri (alarmele acelea setate pe calculator, tabletă sau telefon) care să vă amintească din două în două ore că trebuie să luați o pauză.

Folosiți pauzele pentru a v deconecta de la problemele de lucru, beți o cafea de fiecare dată.

Utilizați aceste tehnici pentru că sunt fiarte puternice și vor îmbunătății atât viața voastră cât și pe a celor din jurul vostru. Cu puțin efort veți crea stări de energie pozitivă care vă vor însoți pe parcursul întregii zile.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 6 June 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania