De multe ori obiectivele par foarte ușor de atins atunci când sunt așternute pe hârtie dar, adesea parcă a atinge în practică obiectivele propuse devine un chin, o rutină, niște pași urmați punct cu punct care duc la blocaje și complicații diferite de cele pe care le estimau planurile. Astfel devenim agasați, rutinați și în fell acesta demotivați cu privire la realizarea acestor obiective. Există o sumedenie de motive pentru care puteți eșua în atingerea obiectivelor și în realizarea scopurilor voastre.
Astăzi vom analiza alte câteva tehnici de automotivare pe care le puteți utiliza atât în viața particulară cât și în cea de afaceri.
Dar ce e motivarea sau dealtfel auto-motivarea?
Motivarea
Motivarea este un stimulent pe care îl folosim pentru a ne sprijinii creșterea, dezvoltarea, pentru a învăța și pentru a trece mai cutezători peste complicații și încercări.
Motivarea este cea care susține obiective, scopuri și năzuințe.
Pentru a ne da seama cum se dezvoltă motivarea și cum este aceasta aplicată în realizarea obiectivelor sau a scopurilor putem analiza pașii pe care îi întreprindem pentru a ne automotiva.
Primul pas este asumarea.
Eu pot este o afirmație puternică și reprezintă de fapt primul pas în câștigarea motivării. Această afirmație făcută cu privire la sine reflectă o încredere de sine și un curaj în atingerea oricărui obiectiv.
Dacă voi ”credeți că puteți” sau din contră ”credeți că nu puteți” această declarație pe care o faceți cu privire la voi înșivă este 100% reală și vă definește.
Da, vă definește, pentru că dacă voi credeți că puteți veți reuși și invers. Nu, acest lucru nu are legătura cu abilitățile voastre de a face lucruri iar acestea nu vă vor garanta succesul. Dacă credeți că Puteți ceea ce puteți face în sensul acesta este să treceți la fapte, Faceți!
Important!!
Înainte de stabilirea unui scop întrebați-vă dacă respectivul scop poate fi atins.
Stabiliți-vă deci scopuri și obiective realizabile.
Voi face este următorul stagiu în demersul nostru de câștigare a motivării (automotivarea). Acolo unde există voință de realizare a unui lucru se vor găsi și mijloace în susținerea acestuia. Se spune că oportunitatea se arată aceluia care o așteaptă și se pregătește pentru ea. Sună frumos dar există un mare adevăr în aceste cuvinte. Dispoziția de a face arată angajament, angajamentul la rândul lui crează oportunitatea de a atinge scopul stabilit. În momentul în care suntem dispuși să facem un lucru și ne angajăm la asta atragem atât oportunități cât și obstacole. De aceea nu vă supărați când întâmpinați dificultăți sau piedici deoarece un scop care merită atins va avea obstacolele sale altfel ar deveni banal.
Trebuie să fac constituie pasul 3 al motivării și apare atunci când deja s-au ivit împotriviri și blocaje în opoziție cu scopul sau obiectivele voastre iar acestea par de neatins. Trebuie să fac demonstrează un angajament puternic pentru că atunci când angajamentul față de un obiectiv sau scop este slab abandonul are un nivel înalt. Atunci când puteți atinge un scop atinge un scop stabiliți-vă să îl și atingeți, în timp ce veți întreprinde asta vor apare provocări care vor trebui înfruntate în vederea atingerii scopului.
Succes!
Spune-mi ce crezi...