Atitudinea pozitivă

 

În articolul trecut am vorbit despre fericire și obținerea acesteia. În legătură cu asta îmi permit a sublinia atât:

Fericirea adevărată ia naștere în interiorul nostru, este apoi treaba noastră să hrănim această stare și să o întreținem într-o măsură sănătoasă. Totul începe aici:

Iubiți-vă pe voi înșivă așa cum ați dori să vă iubească ceilalți.

Astăzi vom aborda un subiect care ar trebui să fie un contributor la fericirea noastră a tuturor. Astăzi vom vorbi despre atitudinea noastră în general și despre o atitudine pozitivă pe care ar trebui să o abordăm cu toții cu privire la viață pentru a putea fi cu adevărat fericiți.

Voi începe această discuție cu o întrebare:

Care sunt gândurile care vă domină în mod preponderent conștiința?

Este necesar să vă ascultați pe voi înșivă pentru a putea răspunde acestei întrebări.

Notă:

Contează esența gândurilor voastre și nu în mod specific acestea. Cu alte cuvinte, sunt acestea pozitive în natura lor sau sunt ele pline de negativism și adversivitate (respingere)?

De reținut:

Gândurile noastre și atitudinea noastră îi afectează de asemenea pe cei din jurul nostru. Așadar suntem responsabili (în parte) nu doar de fericirea noastră ci și a celor ce ne înconjoară.

Gândurile au o putere deosebită.

O altă întrebare:

Cum se comportă ceilalți când sunteți în prajma lor?

Adopă ei o poziție defensivă care să sugereze că ceva subru transpare pe chipul vostru sau din contră, aceștia sunt joviali și plini de energie ca și când felul vostru de a fi i-ar instiga la distracție inspirându-le energie și pozivitate?

Vedeți voi, tipul de atitudine pe care-l duceți cu voi oriunde mergeți depinde în cea mai mare parte de voi, aceasta poate fi pozitivă sau negativă, nu există atitudine de neutralitate în ceea ce privește felul în care ne simțim.

Pozitivitate

Gândurile pozitive au un efect de împlinire și revigorant asupra noastră și după cum ați remarcat probabil un efect energizant.

Negativitate

Gândurile negative au un efect de stoarcere a energiei, de slăbire a puterii și este de altfel un semn de boală. Lăsând la o parte estetica chipului vostru, gândurile negative vă modifică și felul în care priviți lumea creându-vă o senzație neplăcută de saturație. Acest tip de gânduri vă vor face atât pe voi să vă simțiți rău cât și pe cei cu, care intrați în contact.

Nu, a fi trist, negativ sau supărat nu este rău în sine pentru că mulți dintre cei ce acționează în felul acesta de fapt transmit un semnal de atenție.

Ceea ce spun este că stăruind prea mult în gânduri negative proclamă o stare de fapt nefastă.

Orice problemă are o soluție așa că este inutil să ne gândim prea mult la acestea.

Atitudinea pozitivă este un magnet pentru oameni în general și pentru viață în special pe când exprimarea unei atitudini negative reflectă respingere și goliciune a spiritului.

Atitudinea

Poate fi descrisă ca fiind felul în care privim lumea și acțiunile pe care le întreprindem cu privire la aceasta.

În momentul în care ne concentrăm asupra lucrurilor negative care există în viața noastră este mai mult decât probabil ca atitudinea noastră să fie una negativă și ea.

În același fel dacă demonstrăm un interes în lucrurile pozitive prezente sau nu   în viața noastră în mod cert atitudinea noastră va fi una pozitivă.

Ideea generală

Este în beneficiul vostru să fiți pozitivi în atitudinea voastră.

Persoanele pozitive au o sănătate atât fizică cât și mentală mult mai bună decât a celor ce în comportamentul lor sunt negativiști de fel. De asemenea aceștia atrag mai mulți prieteni, inspiră mai multă încredere și au parte de mai puțin stres în viața de zi cu zi.

În mod similar cu felul în care obținem o stare sănătoasă de fericire iubindu-ne pe noi înșine, la fel având o idee sănătoasă cu privire la propria persoană ne poate crea o atitudine pozitivă cu privire la viață. Pentru că dacă vă iubiți pe voi înșivă, vă place persoana care sunteți și sunteți încrezători în voi înșivă cu siguranță veți proiecta același tip de senzații și asupra celorlalți.

Astfel dragilor, pentru a avea o atitudine pozitivă este imperios necesar ca gândurile voastre să fie unele sănătoase care să trezească zâmbetul pe chipul tuturor celor ce vă privesc. Umpleți-vă de gânduri fericite și înconjurați-vă de oameni fericiți care să vă împărtășească gândurile pozitive.

Spuneți-vă glume unii altora, vizionați filme care să vă producă plăcere, jucați-vă și stimulați-vă în mod pozitiv unii pe alții.

Așa este, se întâmplă și lucruri negative dar este posibil să ne concentrăm atenția asupra lucrurilor bune și pozitive din viața noastră obținând o atitudine pozitivă care să ne poarte către fericire.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare,Dezvoltare personală Posted on: 25 August 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania