Atitudine si determinare

Nimic nu inspiră într-un mod mai pozitiv ca experientele pozitive ale altora. Ca antreprenori aveți tot timpul nevoie de încurajări și susținere în demersurile voastre.

Ca atare sunt binevenite cuvintele inspirationale izvorâte din experientele altor persoane care s-au confruntat într-un fel sau altul cu situațiile în care v-ați putea găsi la un momentdat.

Este ușor să eșuezi atunci când ești începător și ești în plin avânt. Atunci când  porniți o nouă afacere de cele mai multe ori vă veți afla în în situația de  lua decizii rapide și nu de puține ori vă veți simții copleșiți sau pe punctul de a renunța. Nu vă îngrijorați însă, cu cercetare, gândire asiduă și multă determinare toate aceste situații nu vă vor mai părea atât de definitive. Dar dincolo de acestea oamenii de afaceri au diverse trucuri care de cele mai multe ori îi ajută să  CONTINUE. Printre aceste trucuri se numără și așa numitele mantre sau altfel spus gânduri pe care acești și le autoinduc.

Referitor la renuntare Michael Jordan spunea, “Am ratat mi mult de 9000 de aruncări la coș în cariera mea, m pierdut aproximativ 300 de meciuri, mi s- încredințt runcrea câștigătoare și am ratat. Am ratat iar și iar de multe ori dar tocmai acesta este motivul pentru care acum câștig.”.

Fantastic huh?!..

Cât de reconfortant este să știi că și alții au fost în situația ta (cea de a rata) dar aceștia îți dau și soluția de a putea să CONTINUAȚI. Ceea ce ne spune Michael Jordan în mai puține este “Ai reușit CONTINUĂ, ai eșuat CONTINUĂ”.

Capcitatea antreprenorului de a-și conduce afacerea poate fi afectată la un momentdat dar acesta își poate trage puterea din înțelepciunea (sau experiența) altora dar este bine să știți că atitudinea antreprenorului determină succesul facerii sale (v. Henry Ford – Fie că crezi ca poți fie că crezi că nu poți ai dreptate). Următoarele citate sunt menite să vă ajute:

Atitudine

Lucrul cel mai important este sa te ridici și să faci ceva. Atât de simplu! Idei bune poate are oricine dar numai câțiva vor lua atitudine și vor duce l împlinire ideile lor. Antreprenorul este un întreprinzător, esența acestuia constă în “a întreprinde = a face”.

Acest citat mi-l asum.

Singurul drum spre excelență este să iubești ceea ce faci și doar așa poți reuși să fii pe deplin satisfăcut.

Steve Jobs (Parafrază proprie)

Determinare

Nu îți fă griji în legătură cu Eșecul deoarece nu treuie să ai dreptate decât o singură dată să reușești..

Drew Houston

Oricând este un moment prielnic începerii unei noi afaceri.

Ron Conway

Știam că dacă eșuez nu voi regreta dar că voi regreta dacă nu voi încerca.

Jeff Bezos

Eșec sau succes afacerea trebuie să prindă viață indiferent de aparențe. Dar fiți determinați, permiteți-vă, fiți determinați cu o atitudine pozitivă. În opinia (ce clișeu) mea acestea sunt cele două elemente esențiale succesului oricărui antreprenor.

Așadar dorițivă succesul cu certitudinea ca-l aveți deja.

Etichete: , , , Filled Under: General,Startup de bază,Uncategorized Posted on: 8 October 2014

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania