Atingerea potențialului propriu

Salut!

Isus a spus că există două căi pe care putem merge în viață, prima este calea cea largă iar a doua este calea cea strimtă. Tot din spusele Lui cunoaștem că prima cale (cea largă), este și calea care duce direct în ”Focurile Iadului”, despre cea de-a doua ni s-a spus că este calea grea care duce la binecuvântările cerești și deci, ea este calea cea bună.

Interesant!

Problema este că cei mai mulți dintre oameni, aleg prima cale.

De ce?

Motivarea generală este aceea că aceștia, sunt slabi.

Oare?

No-no, eu nu cred asta!

Omul este o ființă extraordinară și sofisticată.

Cu toții dispunem de o putere fără limite, doar suntem făcuți după chipul și asemănarea Lui Dumnezeu.

Ce se întâmplă?

Oamenii nu își realizează propriul potențial și asta îi face, de cele mai multe ori, să aleagă calea cea ușoară.

Dacă oamenii ar știi care le e potențialul real și cum și-l pot atinge, atunci cu siguranță că balanța s-ar înclina în favoarea unor alegeri mai bune pentru ei și nu tocmai ușoare.

Problema este aceea că oamenii nu au încredere în ei înșiși pentru că se tem de ceea ce nu cunosc.

Acesta fiind rezultatul necunoașterii, ce e de făcut?

Conștientizarea

Când ne aflăm pe un drum pe care îl cunoaștem, de cele mai multe ori, nu privim în jos pentru a fi atenți la fiecare pas pe care îl facem.

La fel stau lucrurile și în cazul nostru. Problema în cazul nostru e că nu știm de unde să începem.

Ce anume ne dorim este primul loc, în care trebuie să poposim și să aflăm răspunsuri, răspunsuri cât mai detaliate.

Aici, majoritatea dintre noi, ne poticnim, lăsându-ne purtați de vânturi încoace și încolo, fără o țintă precisă. Ironic este faptul că, noi, numim asta, ”trăiește clipa”, când de fapt am putea foarte bine numi-o, ”bălmăjire” sau ”lipsă de noimă”.

A rătăcii pe cărările vieții este un mod de viață pentru oameni deoarece, prezentul pare mai important pentru ei decât tot restul vieții lor și tocmai din această cauză, cei mai mulți vor ajunge să se ocupe doar de prezent, nu puțini urmând să trăiască de pe o zi pe alta din toate punctele de vedere.

Este și ăsta un mod de învățare dar e plin de durere.

Atenție!!

Odată ce ne-am aflat scopul în viață, ținem în mâinile noastre busola vieții noastre și nimic nu poate constitui un obstacol în calea noastră, cel puțin nu unul de netrecut..

Acum, după cum am spus de atâtea ori, conștiința noastră ne este cel mai aprig judecător iar fericirea noastră se află în mâinile acesteia. De aceea este nevoie ca scopul nostru să fie fundamentat pe principii și valori solide.

Planul

Dezvoltarea unui plan, o hartă pe care să o parcurgem cu busola noastră în mână, este absolut necesar în acest moment. Planul este bine să fie cât mai detaliat. Pentru a-l putea contura în cât mai multe detalii trebuie să-i acordăm cea mai mare parte a atenției noastre, să îl păstrăm permanent în minte, gândindu-ne tot timpul la el. În felul acesta, îl vom putea descrie cu exactitate și vom lucra cu eficiență sporită la atingerea țintei și obiectivelor noastre.

Atingerea potențialului propriu, presupune control și desigur, controlul este oarecum o iluzie. Din fericire vorbim despre controlul total. Un anumit grad de control este posibil însă, controlul asupra propriei persoane este posibil și realizabil și în consecință la fel este și atingerea potențialului propriu.

Odată ce ne-am atins potențialul vom descoperi că a merge pe calea cea dreaptă este un lucru ușor și la îndemâna noastră.

Succes!

Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 21 April 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania