Aspecte importante în realizarea scopurilor

Diagramă stabilire scopuri

Mecanismul de stabilire a scopurilor este o unealtă importantă în realizarea oricărui obiectiv, oricărei dorințe și al oricărui lucru care poate fi făcut.

Lucruri care trebuiesc luate în considerare în vederea stabilirii oricărui scop.

  • Alegeți ceea ce este important pentru VOI să realizați și luați deciziile doar în conformitate cu acest lucru.
  • Automotivați-vă permanent cu privire la ducerea la bun sfârșit a obiectivelor și totodată a scopurilor voastre.
  • Un lucru foarte important este trierea a ceea ce este important și a ceea ce este mai puțin important pentru voi pentru a nu interveni oboseala psihică, astfel vă veți putea centra atenți asupra lucrurilor care contează mai mult.
  • Încrederea în abilitățile voastre și în capacitatea proprie este de departe cel mai important motivator și aliat al vostru de aceea este bine să vă bazați această încredere pe un progres către atingerea scopurilor voastre (progresul înseamnă să continuați ”no matther what!” indiferent de obstacole). Astfel atunci când reușiți în atingerea unui obiectiv sau duceți la îndeplinire un scop este bine să vă faceți timp să vă bucurați de acest succes.
  • Un lucru bun este ca atunci când vă alegeți ceea ce doriți să fiți conștienți că acel obiectiv vă aparține și că nu este doar entuziasmul altora făcându-și efectul asupra voastră. Ca orice faceți în viață este bine să vă asumați ceea ce vă doriți.

Notă:

Stabilirea de scopuri și obiective nu este de la sine un proces infailibil. Nu, procesul acesta poate da greș. Deasemenea aceste eșecuri vă pot crea neplăceri și vă pot stârni îndoieli cu privire la propriile puteri și vă pot diminua încrederea.

Dacă ați urmărit și celelalte articole de pe acest blog atunci în mod cert cunoașteți faptul că performanța este foarte importantă dar obținerea rezultatului dorit este ceea ce căutăm în mod principal deoarece performanța ia în considerare mai mulți factori pe când obținerea rezultatului exprimă atingerea scopului în sine.

În cazul în care evaluarea performanței vă dă dureri de cap cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă stabiliți obținerea de rezultate efective.

Este de preferat să vă alegeți metoda pe care o preferați personal sau și mai bine de atât puteți încerca o combinație a acestora două.

Notă:

În cazul în care alegeți să obțineți rezultate și să declarați succesul sau eșecul pe baza acestor rezultate ținând cont însă că adesea eșecul poate surveni din surse externe trebuie să știți că mecanismul în care acestea funcționează este un fel de metodă ”one-by-one” unu-câte-unu.

În cazul alegerii unui sistem pe baza performanței trebuie reținut că elementele după care se va calcula performanța diferă de la caz la caz în funcție de scop.

Gândiți scopuri obiective și evitați stabilirea de obiective nerealiste. Atunci când vă alegeți să duceți la îndeplinire ceva ce mintea voastră percepe ca fiind de neatins cel mai probabil veți fi tentați să renunțați decât să vă asumați eventualitatea unui eșec. Este de înțeles că toți ne  dorim ce este mai bun de la viață și cu certitudine nimeni nu își va stabili ca SCOP să devină ”om de serviciu” la o școală bună ci cel mai probabil cu toții ne-am dori (dacă asta ne pasionează) să devenim ”profsori sau chiar directori” la o școală de prestigiu. De aceea stabiliți-vă scopuri și obiective care să vă satisfacă și să merite efortul pe care eventual îl veți depune în atingerea lor dar evitați obiectivele cu perspective de neobținut.

Stabiliți cu precizie. Fiți specifici, detaliile contează atunci când doriți să realizați ceva. Pentru a beneficia de un moral ridicat stabiliți-vă obiectivele în cele mai mici detalii și duceți-le la îndeplinire pe baza acestora. Esența constă în detalii spune o vorbă, în felul acesta imaginea de ansamblu vă va părea mult mai bună.

Și nu în ultimul rând organizați-vă scopurile în obiective. După cum am spus ”detaliile” sunt foarte importante. Stabiliți-vă obiective și măsurați-le pe baza rezultatelor sau a performanței. Dar fiți organizați, ajută mult..

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 13 January 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania