Salut!
Adevărul este că nu toată lumea e făcută să se bucure de succes în afaceri, e doar logic, nu fiecare dintre noi dispune de trăsăturile necesare devenirii unui antreprenor de succes.
Operarea unei afaceri necesită abilități și calități speciale, pe care le puteți cultiva și dezvolta însă.
De aceea este nevoie să vă faceți timp și să vă analizați pe voi înșivă și posibilitatea existenței acestor factori.
Ceea ce trebuie să știți înainte de a vă apuca de orice afacere este că nu există garanții, nimic nu vă poate asigura succesul în mod garantat. Atunci când sunteți determinați să investiți timp și alte resurse în acest vis al vostru, reușita este un lucru pe care îl așteptați dar este nevoie să lucrați la asta. După cum am mai spus, nimic din ce merită înfăptuit nu e făcut fără efort, efortul în sine contribuie și el la bucuria succesului ulterior dar nu, riscurile care pot apare până veți atinge acel succes nu vor putea fi eliminate în totalitate.
Luați în considerare și faptul că dacă înainte obișnuiați să petreceți mai mult timp cu familia și prietenii în mod cert după ce vă veți începe afacerea veți avea timp limitat pentru aceștia. Țineți cont de asemenea de faptul că primii ani de activitate ai oricărei afaceri sunt cei mai importanți tocmai ca urmare a influenței pe care aceasta o exercită asupra vieții personale. Așadar va fi nevoie să învățați să echilibrați lucrurile în așa fel încât totul să decurgă natural. Un alt element care trebuie să fie prezent în caracterul vostru ca antreprenori este capacitatea de a aștepta, este bine să fiți perseverenți și să continuați să credeți în visul vostru în timp ce lucrați nestăviliți la îndeplinirea acestuia.
Autoevaluarea
O autoevaluare a propriei voastre personalități va trebui făcută în felul următor:
Î: Care sunt punctele în care excelați (abilitățile pe care le aveți, la ce vă pricepeți)?
R:
Î: Care sunt punctele voastre slabe (domeniile în care nu vă pricepeți, abilitățile care vă lipsesc)?
R:
Este interesant faptul că doar prin conștientizarea răspunsurilor (reale) la aceste două întrebări veți putea trage concluzii certe cu privire la posibilitățile care există pentru ca voi să deveniți antreprenori de succes.
De exemplu care este răspunsul vostru în ceea ce privește luarea deciziilor? Puteți lua decizii rapid (atenție asta depinde și de capacitatea voastră intelectuală, să fim serioși, nu toți putem aspira să fim următorul Zuckerberg)?
Cum stați cu sănătatea? Conducerea unei afaceri se poate dovedi epuizantă iar voi trebuie să fiți în stare să vă ocupați de aceasta în fiecare zi.
În calitate de organizatori cum vă descurcați? Ca organizatori ai afacerilor voastre este nevoie să știți să întocmiți planuri care să vă ducă la îndeplinire cu succes obiectivele.
Ce anume vă motivează și cât de puternici sunt acei factori motivatori? Sunt ei suficient de puternici pentru a vă determina să continuați în pofida tuturor impedimentelor?
De exemplu cel mai puternic motivator pentru mulți dintre antreprenori este însuși succesul sau sentimentul acela pe care îl avem atunci când reușim.
Luați aminte cu atenție dragilor, dacă ar putea exista vreo garanție a succesului fiți siguri că aceasta se află în voi înșivă, doar voi vă puteți realiza visele, astfel voi sunteți garanția propriului vostru succes, sau..
Succes!
Spune-mi ce crezi...