Antreprenor

p_112

Plănuiți să începeți o afacere (nouă) anul acesta? Bine faceți!

În articolul de astăzi ne vom aminti câteva din caracteristicile unui antreprenor de succes.

Deci, cum spuneam, doriți să porniți o afacere? Mai mult, sunteți la început în domeniul afacerilor? Aveți dubii în privința valorilor ce vă împing spre începerea unei afaceri? Cunoașteți câte ceva despre ce anume face un antreprenor și despre calitățile necesare acestuia pentru a reuși? Sunteți îndărătnici?

Well, păi hai să începem prin a vă răspunde ultimei întrebări.

Încrederea și determinarea

Antreprenorii de succes nu dau înapoi, aceștia nu se opresc la primul obstacol, nici la al doi-lea, nici la al trei-lea ș.a.m.d. Ei sunt consecvenți în acțiunile lor și una dintre cele mai importante caracteristici ale acestora este aceea trăsătură de caracter care lipsește majorității românilor, și anume încrederea de sine. Aceștia sunt determinați să reușească și nu renunță atunci când mai există chiar și doar o singură posibilitate de succes. Astfel trăsătura aceasta de caracter este una care îi ajută să își atingă scopurile într-o lume de afaceri în care competitivitatea este foarte agresivă și în care încrederea de sine și determinarea joacă un rol major.

De asemenea, în lumea afacerilor eșecurile țin în cea mai mare parte de abilitățile antreprenorului iar acesta trebuie să găsească în el însuși tăria și determinarea necesară. Pentru a face față într-un așa mediu, antreprenorii trebuie să perspicacitatea de a face față adversităților și să se ocupe cu pricepere de problemele ce pot apare pe parcursul activităților lor de afaceri.

Încrederea ți riscurile 

Încrederea de sine se extinde dincolo de această generalizare până acolo încât antreprenorii de succes ajung să capete o atât de mare încredere în ei înșiși încât riscurile și asumarea acestora intră într-o rutină în care intuiția are un rol foarte important. De altfel majoritatea ideilor de afaceri pornesc ca urmare a unei intuiții a antreprenorilor. Întotdeauna va exista un grad de risc în orice fele de întreprindere iar antreprenorii de succes au încrederea de care este nevoie pentru a își asuma riscuri în vederea atingerii obiectivelor.  Atenție însă, asumarea riscurilor nu depinde de noroc sau de șansă ci acestea au loc în urma unor calcule suficient de precise încât să contribuie la susținerea încrederii antreprenorilor, pe muncă asiduă și pe eforturi semnificative.

Făcut pentru afaceri

Antreprenorii se spune că sunt croiți special pentru afaceri, cu alte cuvinte aceștia știu bine ce produs va merge, cum și în ce fel. În mod cert majoritatea antreprenorilor de succes și-au dezvoltat această abilitate în decursul unei perioade de timp în care au acumulat și experiență. Așadar experiența are locul ei bine așezat în ceea ce privește succesul antreprenorului. Un antreprenor bun se află permanent în căutare de idei noi și de noi posibilități de a face bani ei observând cu atenție mediile în care activează și schimbările care au loc în cadrul acestora pentru a prinde oportunitatea de a profita.

Etica antreprenorului

Antreprenorii sunt persoane onorabile în comunitățile din care fac parte, aceștia au reguli de etică pe care le urmează cu strictețe chiar și în domenii necruțătoare precum cele de afaceri. Regulile de bune practici sunt de obicei aplicate în domeniile de afaceri dar întânim bune practici în mai toate domeniile vieții de zi cu zi. Să fie acesta un semn că viața însăți este o afacere?

Uh, închei articolul cu această întrebare și vă urez:

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 6 January 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania