Angajarea unui profesionist în scrierea Planului de Afaceri

alex-popa.ro

Încă nu v-ați decis dcă e bine sau nu să începeți o afacere?

Dacă doriți timp să vă gândiți, considerați cu atenție fiecare aspect al acestei îndeletniciri. În caz contrar, anume dacă v-ați decis și știți de unde să începeți, aveți o idee în minte și un Plan de Afaceri care vă sună viu în cap dar pe care nu prea vă pricepeți să îl puneți pe hârtie și cu atât mai puțin să îl puneți în aplicare vă recomand să citiți în continuare.

Primul pas în începerea unei afaceri recomand întotdeauna să fie crearea unui Plan de Afaceri sau cel puțin schițarea unei idei de Plan de Afaceri. De cele mai multe ori această perspectivă tinde să îi înspăimânte pe mulți dintre antreprenorii începători deoarece crearea unui Plan de Afaceri se poate dovedi dificilă, stresantă și de durată. În acest caz, și anume dacă vi se pare greoi acest proces, vă recomand să căutați ajutorul unui creator profesionist de Planuri de Afaceri.

Cum adică Un Profesionist în materie de Planuri de Afaceri?

O astfel de persoană este în general cineva care are experiență în ceea ce privește scrierea în mod profesional, care cunoaște bine terminologia din domeniu și care înțelege nevoile de afaceri.

În privința scrierii unui Plan de Afaceri ca de altfel în orice scriere profesionist elaborată ceea ce contează este formularea.

Cum vă poate ajuta un creator profesionist de Planuri de Afaceri?

Profesioniștii în scrierea de Planuri de Afaceri de obicei pot fi angajați să întreprindă diferite sarcini, cum ar fi preluarea ideilor voastre și prezentarea acestora într-o manieră profesională, aceștia nefăcând mare lucru decât înfrumusețarea cadrului de prezentare a ideilor și planurilor voastre deja dezvoltate și bine gândite.

Dacă exemplul de mai sus nu vă satisface nevoile de afaceri este bine să știți că există mulți profesioniști în domeniu care pot lucra cu voi la dezvoltarea unui Plan de Afaceri încă de la conturarea unei idei de afaceri până la finalizarea unui Plan de Afaceri bine documentat. Acest gen de servicii profesionale vă va costa substanțial mai mult în mod evident.

Este foarte important deci să vă clarificați cu atenție ce fel de servicii doriți să angajați de la un astfel de individ.

Identificarea nevoii angajării unui astfel de ”consultant” poate fi și ea dificilă, de aceea citiți în continuare.

Pot exista o sumă de motive pentru care un antreprenor ar apela la servicii de genul acesta. Unul din motive poate fi lipsa de experiență în punerea în scris a ideilor și necunoașterea formulării unui Plan. În cazul în care nu ați creat niciodată un Plan de Afaceri v-ați putea găsi cu ușurință într-un impas în privința scrierii acestuia.

Sigur, există tutoriale și chiar cursuri cu tematica pe Scrierea unui Plan de Afaceri dar de cele mai multe ori acestea sunt devoratoare de timp și resurse financiare. Pe lângă asta, complexitatea acestor cursuri poate fi una care să vă bage și mai mult în ceață și care să ofere mai mult decât solicită în principiu afacerea voastră ducându-vă în felul acesta într-o paralizie a analizei care vă va opri de la a începe să operați.

Având experiența potrivită un Profesionist în scrierea Planului de Afaceri va putea cu ușurință crea un Plan de Afaceri detaliat într-o perioadă de timp eficientă.

Cum găsiți un astfel de profesionist?

Prima oprire în căutarea unui ajutor ar trebui să fie pe plan local. Astfel întâlnirile pentru scrierea Planului de Afaceri pot avea loc față în față. Există firme de consultanță în afaceri care de asemenea vă pot facilita scrierea unui Plan de Afaceri. O posibilitate în lipsa găsirii unui profesionist local este internetul. O căutare pe internet va da rezultate cu siguranță și veți găsi profesioniști de acest fel atât pe plan local dar și în alte localități și chiar în afara țării.

Ce ar trebui să știți înainte de angajarea unui profesionist?

Având în vedere faptul că există situații în care scrierea unui Plan de afaceri este vitală atât pentru conducerea afacerii cât și pentru obținerea de finanțare pentru aceasta este recomandat să chibzuiți bine și să nu vă ghidați în funcție de preț în legătură cu alegerea unei persoane care să vă scrie Planul de Afaceri.

Înainte de angajarea acestuia este recomandat să îi verificați portofoliul și să îi  solicitați testimoniale de la clienți actuali sau foști care vă pot confirma experiența și calitatea muncii sale.

Contractare servicii

La incheierea unui contract pentru scrierea unui Plan de Afaceri este bine să vă asigurați că în cadrul contractului este clar specificat ce fel de servicii vi se vor furniza de către persoana sau firma cu, care încheiați contractul și care presupus urmează să scrie și Planul de Afaceri. Asigurați-vă de asemenea că este clar specificat dacă veți participa activ la scrierea acestuia și dacă vor exista un număr limitat de revizuiri în care Planul de Afaceri să fie comun acceptat de ambele părți ca versiune finală. O altă stipulare în contract care e de preferat să existe este dacă ulterior se vor opera actualizări de către furnizor în Planul de Afaceri în mod gratuit.

Nu știu dacă fiecare dintre voi deține capacitatea de a-și scrie Planul de Afaceri pe cont propriu, un lucru este cert însă, existența unui Plan de Afaceri vă va aduce afacerea mai aproape de succes.

Succes!

Etichete: , , , , , , , Filled Under: Începeți o afacere Posted on: 30 October 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania