Amat Victoria Curam

Personal_Development_300

Am tot vorbit în cadrul acestui blog despre calitățile și trăsăturile antreprenorilor și a oamenilor de afaceri eficienți în general. Astăzi vreau să vă vorbesc despre abilitățile celor care fac bani.

Toți antreprenorii visează să facă cât mai mulți bani, de fapt acesta este scopul principal al oricărei afaceri, anume de a face profit. Problema este că doar unii dintre aceștia vor face bani cu adevărat și se vor îmbogăți. De ce se întâmplă asta?

Răspunsul este cât se poate de simplu și de logic, oamenii sunt diferiți și doar o parte dintre aceștia au calitățile necesare pentru succes, același lucru se aplică și cu privire la viața personală.

Cunoștințe

Oamenii de afaceri în general știu cum arată viitorul afacerii lor. Aceștia știu dinainte (cu intuiția lor) dacă afacerea lor va crește nestingherit sau aceasta va eșua indiferent de ceea ce acesta va face.

De exemplu dacă cineva  îi aduce în atenție oportunitatea unei afaceri noi, să spunem fabricarea unui produs nou (ex. echipamente de skii), acesta va știi că utilitatea produsului este una redusă și că plaja potențialilor clienți este una îngustă și de aici concluzionând că potențialul afacerii este unul scăzut.

Asumarea de riscuri

Se spune că ”nu poți câștiga nimic dacă nu riști”, deducând de aici că însăși evoluția este un risc (a umbla e un risc). Ca și în viață, în afaceri asumarea de riscuri este o parte integrantă din acestea. Cei mai mulți dintre oameni nu își vor asuma riscuri menite să le schimbe viața sau în speță afacerea. Ironic este faptul că riscurile în afaceri (menționez aici inițierea unei afaceri) sunt de cele mai multe ori riscuri calculate, ceea ce înseamnă că nici nu le putem numi riscuri ci șanse.

Oamenii care au cele mai bune șanse de a face bani mulți își asumă riscuri pe care și le permit, niciodată aceștia nu se vor arunca, cu capul înainte fără a se asigura că vor supraviețui impactului. Exact ca în viață, în afaceri nu veți reuși fără să vă asumați riscuri.

Pregătirea și planificarea

După cum spuneam, oamenii preferați succesului sunt aceia care înfruntă, îndură și riscă, Amat Victoria Curam (victoria îi favorizează pe cei care se pregătesc). De aceea în viața oamenilor care planificare ocupă un loc important.

Acști oameni se condiționează în primul rând mental pentru succes (vă amintiți vorba ”nu a supraviețuit propriului succes”) și își dezvoltă abilitățile de gestionare a situațiilor care le vor aduce succesul. Ei își imaginează viața pe care o vor și purced la crearea acesteia și nu doar atât ci fac planuri încă dinainte în legătură cu ce și cum vor face mai departe. Oamenii predispuși la succes se gândesc la situațiile care pot avea loc și la posibilele decizii pe care le-ar putea lua la un momentdat. Aceștia își dezvoltă constant abilitățile de planificare și gestionare.

Cele de man sus sunt valabile și aplicabile atât în viața personală cât și în cea de afaceri, de aceea asigurați-vă că dispuneți de aceste abilități și dezvoltați-le permanent deoarece vor duce la succesul vostru personal și de afaceri. Asumați-vă riscuri calculate, evitați să vă plafonați și nu ezitați să vă creșteți încrederea de sine.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 15 April 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania