Am certificatul meu, sunt în clasa A

Salut!

Căsuța mea nu e spectaculoasă dar energia care emană din ea o simți de departe.

Cu vreo câteva zile în urmă, am cules din grădină câțiva trandafiri roz și I-am pus în cameră într-un borcan (da, borcan) cu apă și chiar și acum, după atâtea zile, aceștia sunt în starea lor nat       urală.

Viața e energie, așa e și căsuța mea, o oază plină cu energie și dat fiind că cea mai mare parte a timpului, o petrec în casă, este construită în așa fel încât să răspundă tuturor necesităților mele din punct de vedere al integrității fizice și spirituale.

Din Iad un Rai

Din punctul de vedere al energiei pe care o consumă, casa mea este foarte bine izolată termic în așa fel încât iarna este cald iar vara este răcoare în interior.

Credeți că a fost mereu așa?

No-no!, nu a fost… până nu de mult aveam scurgeri de energie în nenumărate locuri…

La mine era ger și sufocare, extremele jucându-se cu stările noastre de spirit, creând în noi o mulțime de energii negative stranii și tulburătoare…

La un momentdat, fiind sătul de nervozitatea ce ne încerca în fiecare zi și ca să fac haz de necaz, am venit cu ideea că ”pot fi fantome în casă”, știu, ha-ha-ha… noi nu prea râdeam…

Bineînțeles că ideea mea era complet ridicolă, așa că mama a venit cu ideea să facem o evaluare energetică a casei.

Nu, nu ne pregăteam să ne mutăm din cauza fantomelor mele… știu că pentru a vinde locuința este nevoie de un certificat energetic obligatoriu.

Cu planul de a pune capăt coșmarului, am căutat pe net o firmă care să se ocupe cu așa ceva și am găsit.

Am accesat Enermed Impex SRL și am efectuat o minimă informare cu privire la subiect…

După câteva zeci de minute, am contactat firma la număr 031.420.31.30 și am discutat cu un reprezentant al firmei care mi-a răspuns la toate întrebările cu privire la cum urmează să se desfășoare auditul energetic al locuinței mele. Am stabilit de asemenea actele pe care trebuia să le pregătesc în vederea eliberării certificatului energetic dar și alte mici detalii.

Astfel, în câteva zile s-au prezentat la mine angajați ai firmei care au efectuat câteva măsurători și cărora le-am înmânat actele de care discutasem în prealabil. După cca. un sfert de oră de măsurători aceștia au constatat deja toate zonele de pierderi energetice din locuința mea.

În mintea mea zic, ”muuuiiică, să vezi ce-o să sparg o bancă pentru ăștia!…”

Odată cu eliberarea acelui certificat energetic, acest auditor energetic mi-a făcut câteva recomandări în vederea scăderii consumului energetic și pentru ”propulsarea” într-o clasă energetică mai bună.

Înainte de toate, mi-a fost recomandat să izolez casa din punct de vedere termic, lucru pe care l-am și făcut în următoarele două zile. Apoi, tot de la auditor am aflat că este o idee bună să scad temperatura termostatului cu un grad sau chiar două în camere pentru un consum de energie electrică mai mic. Acesta mi-a mai spus că încă o idee bună este și montarea de uși și ferestre termopan dar și să fiu atent la apariția eventualelor găuri (deh, locuiesc la casă și mulți vecini sunt bogați, în șoareci…), în pardoseli, în pereți sau în alte părți.

Totodată mi s-au recomandat schimbări în comportamentul meu de zi cu zi.

Un lucru de care nu știam este faptul că eliberarea zidurilor de mobilă și mutarea acesteia mai pe centru camerei duce la economisiri substanțiale de energie, datorită faptului că, căldura este în felul acesta liberă să curgă în cameră încălzind-o în mod eficient.

Faptul că nu închid ușa după ce intru în cameră duce la pierderi uriașe de energie, așa că am suportat mustrările aduse de auditor și am promis că voi respecta această regulă de atunci înainte.

O altă mustrare care mi-a fost adusă a făcut referire la numărul de aparate electronice consumatoare de energie prezente la mine în cameră (3 calculatoare, TV plasmă, două telefoane, două tablete și un laptop), asta m-a cam durut dar, a trebuit să le decuplez de la priză pe câteva dintre acestea.

Per total acești mai puțin de 200 RON au fost cea mai util folosită sumă de bani pe care am cheltuit-o vreodată pentru casa mea.

Mulțumesc pe această cale Enermed Impex SRL, pentru serviciile pe care ni le oferă și implicit pentru afacerea desfășurată în mod profesionist.

Ce pot să spun acum este că o simplă evaluare a locuinței mele din punctul de vedere al energiei, a condus la descoperirea golurilor energetice care transformau orice energie în energie negativă.

Acum, locuiesc în Raiul Pozitivității, în clasa A din punctul de vedere al consumului de energie în ceea ce privește casa mea, lucru pe care vi-l doresc și vouă tuturor.

Succes!
P.S. – Acest articol participă la proba 12 a Superblog 2017.

Filled Under: Uncategorized Posted on: 27 October 2017

One Comment on “Am certificatul meu, sunt în clasa A”

 • Proba 12. Energia casei tale

  30 octombrie 2017 at 11:02

  […] Am certificatul meu, sunt în clasa A […]

 • Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Responsabilitate

  Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

  Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania