Salut!
Leadership, ce este acela? Cei mai mulți se vor bâlbâi în a identifica, cât mai repede termenul cu, cuvântul ”conducere” dar, eu cred că termenul de ”leadership” exprimă mai mult de atât, cred că leadership, în primul rând este ceva care animă, este ceva ce insuflă spirit de viață și speranță.
România și leadership-ul
În România, ni se spune adeseori că, românii sunt foarte inteligenți, lucru pe care nu îl contrazic dar, ceea ce lipsește României sunt liderii. România nu are lideri care să conducă lucrurile către mai bine. Liderii sunt cei ce observă acei oameni care își folosesc creierul pentru a rezolva problemele. Lipsa rezultatelor eficiente rezidă tocmai din lipsa unor lideri adevărați care să conducă oamenii inteligenți (românii) să determine ca lucrurile să se schimbe în bine.
Necesitatea unui lider
Vedeți voi, liderii știu cum să găsească acele talente care pot deveni potențiali angajați care să lucreze în așa fel încât eficiența să devină un standard de normalitate în această țară. România este încă, condusă de oameni cu mentalități învechite. Dacă doriți ca afacerea voastră, orașul vostru și țara voastră să performeze la un nivel înalt, faceți bine și fiți voi înșivă sau alegeți-vă lideri adevărați pentru acestea.
Cum identificăm un lider adevărat
E un susținător
Un lider nu așteaptă totul de la cei pe care îi conduce, în timp ce el pândește greșelile acestora pentru ca mai apoi să-i corecteze. Acesta, le acordă toată atenția celor cu, care lucrează în timp ce le recunoaște acestora meritele și îi ajută să-și contureze abilitățile și îi îndreaptă pe drumu pe care trebuie să meargă.
Susține performanța
În România, persormanța e de cele mai multe ori pe loc secund atât în ceea ce îi privește pe politicieni cât și pe oamenii de rând.asta se întâmplă din cauza faptului că așazișii conducători sunt șefi și nu lideri.
De aceea liderii adevărați, întotdeauna rezolvă problemele ce conduc la rezultate mici pentru că știu că acestea dăunează, până la urmă, tuturor.
Susține oamenii
Autointitulații lideri români, ar obliga subalternii să lucreze non stop. Un lider știe cum să stabilească limite în ceea ce privește munca celor cu, care lucrează astfel încât aceștia să nu se extenueze dar să atingă totuși nivele de performanță cel puțin acceptabile.
Oferă dreptul la opinie
În România, șeful e un mini-zeu care taie și spânzură pe cine vrea și nu-i pasă de ce spun ceilalți. El de asemenea primește în jurul său persoane neinstruite, dezinteresate și care pierd timpul făcund cu totul altceva decât datoria. Astfel se face că tuturor le e frică de șef.
Un lider nu e un șef, asta în primul rând, el e un coleg cu autoritate. Acesta nu primește în echipa sa persoane care nu se potrivesc. El selectează cu atenție oamenii cu, care va lucra astfel încât eficiența să fie maximă. În felul acesta, el se așteaptă să primească întotdeauna opinia angajaților lui, chiar dacă părerea acestora este în dezacord cu opinia sa.
Rolul unui lider în afaceri, organizație sau comunitate este acela de a-i ajuta pe cei cu, care colaborează, să-i inspire, să-i înțeleagă și să-i conducă în așa fel încât randamentul tuturor să fie unul ridicat.
Se apropie ziua alegerilor parlamentare, în consecință, fiți cu băgare de seamă la cei pe care îi alegeți să vă conducă.
Succes!
Spune-mi ce crezi...