Alegerea schimbării

Salut!

Ieri am vorbit despre motivele reale pentru care unii dintre noi nu au succes și ca urmare, sunt nefericiți.

Întrebarea pe care o pun, este ”de ce?”.

Obiceiurile proaste ni se insuflă, succesul se învață, el ni se imprimă în comportament.

Modul în care suntem crescuți ne poate influența, în mod cert mentalitatea. Respectul de sine se formează/învață în anturaj, de obicei ceea ce copilul vede în familie, asimilează, adolescentul face ce face gașca iar omul matur le unește pe cele două și își formează personalitatea/caracterul. Este un punct de vedere simplist dar pe scurt, așa se petrec lucrurile.

Problemele abia acum apar, când în calitate de oameni maturi începem să fim bombardați cu opiniile negative ale celor din jurul nostru, cu exemplul lor nepotrivit (adesea) și unde ne vedem nevoiți să concurăm din ce în ce mai mult pentru atenție, pentru poziție și pentru orice altceva.

În realitate, cu toții suntem rezultatul experiențelor proprii iar asta înseamnă că, mult mai mulți factori concură la asta. Asta înseamnă de asemenea că avem de ales și chiar dacă trcutul și-a pus, într-un fel sau altul amprenta asupra noastră, ne putem schimba oricând iar alegerea, în această privință, ne aparține în totalitate.

Viața este un drum, destinația este fericirea iar în această privință, călătoria este importantă. Este alegerea noastră, cum vrem să ne trăim viața, nimeni nu ne poate crește încrederea în propria noastră persoană.

Experiențele trecutului ne pot afecta, ele își fac efectul asupra personalității noastre, caracterul nostru poate avea de suferit dar, e alegerea noastră dacă ne schimbăm adoptând o atitudine care să ne aducă încredere și respect de sine sau alegem să mergem pe drumul pe care ne împing cei ce ne înconjoară și intemperiile vieții.

Schimbările ce au loc în viața noastră ne vor șlefui prin încercări și tulburări dar este alegerea noastră dacă ne lăsăm influențați de acestea, dacă lăsăm frica să își facă loc în sufletul nostru, dărâmându-ne moralul și respectul de sine.

Ideea principală este aceea că trebuie să învățăm din situațiile cu care ne confruntăm, de la oamenii pe care-i întâlnim și să transformăm durerea în cel mai bun învățător.

În procesul nostru de schimbare vom avea parte de schimbări în gândirea noastră, în felul în care ne raportăm la viață și la toate cele cu, care ne confruntăm și ca urmare comportamentul nostru se va schimba și el. Schimbarea/dezvoltarea noastră personală are loc din interior spre exterior, dinăuntrul nostru înspre comunitate. Numai în felul acesta respectul față de noi înșine va putea crește iar acesta este necesar în dezvoltarea personală și în succesul și fericirea noastră implicit.

Pozitivitatea este absolut necesară pentru ca fericirea să existe. A trăi pozitiv înseamnă a trăi în mulțumire față de tot cea ce e drept. Dezvoltarea încrederii în propria noastră persoană, este posibilă numai în prezența respectului de sine. Dezvoltarea respectului personal înseamnă să avem controlul asupra propriei noastre persoane, înseamnă să știm care este scopul nostru în viață, care sunt principiile la care ne raportăm și că suntem mulțumiți și fericiți cu acestea.

În concluzie, ceea ce avem de înțeles este că conjuncturile, experiențele trecutului, influența oamenilor și a altor elemente, toate lucrurile sunt la alegerea noastră.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 14 April 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania