Afirmații și vizualizare

Salut!

Cu ceva vreme în urmă (ani bănuiesc..), am citit un articol care m-a impresionat. Era vorba despre vizualizarea și afirmarea lucrurilor pe care le dorim. Acesta este și subiectul nostru de azi.

Principiul

Ideea este simplă, afirmarea și vizualizarea lucrurilor, aduce o schimbare de atitudine cu privire la acestea. Atitudinea este de fapt efectul mai multor procese, de ordin psihic și fizic care sunt la rândul lor influențate de evenimentele care ni se întâmplă zi de zi. Astfel se face că, atitudinea trebuie să existe înainte de a începe acțiunea de vizualizare și afirmare.

Așadar , este o idee bună să fiți hotărâți în decizia voastră de a vă stabili și atinge țintele. Făcând asta, atitudinea voastră pozitivă de a vă duce planurile la îndeplinire se va întări și mai mult iar șansele de succes se vor înmulți. 

Larry Fizgerald, unul dintre cei mai buni jucători de fotbal american din NFL, spune că ”încrederea apare odată cu practica”. În consecință, adaptați-vă comportamentul și învățați să vă cultivați o atitudine pozitivă prin practică.

Aici, afirmațiile pe care le faceți în ceea ce vă privește au menirea de a vă influența și ele atitudinea și a vă spori încrederea și pozitivitatea.

Ce e vizualizarea?

Asta înseamnă practic, să vă imaginați lucrurile respective ca și cum le-ați fi obținut deja, adică, să vă situați vizual pe voi înșivă în acea situație. Numiți asta, ”visare cu ochiii deschiși”, dacă vă ajută să vă explicați mai bine acest fenomen. Vizualizarea este o metodă de convingere a sinelui de o situație anume.

Ce sunt afirmațiile?

Acestea sunt declarații care arată ceea ce dorim să realizăm.

De exemplu:

– Pe măsură ce lucrați la atingerea unui obiectiv, este o idee bună să vă ramforsați încrederea afirmând ceea ce vreți să realizați. => ”Realizez tot ce îmi doresc, pentru că sunt un om bun, sănătos și inteligent. Întotdeauna îmi ating obiectivele, sunt disciplinat și muncitor, merit să reușesc.

Care este legătura dintre afirmații și vizualizare?

Luând ca exemplu, afirmația de mai sus și dezasamblând-o în componentele ei cheie (afirmație+vizualizare), vom avea următoarele:

Vizualizare: Realizez tot ce îmi doresc

Afirmație   : Pentru că sunt un om bun, sănătos și inteligent

Afirmație    : Întotdeauna îmi ating obiectivele

Vizualizare : Sunt disciplinat și muncitor, merit să reușesc

Pentru o vizualizare mai eficientă, ar trebui să scrieți afirmațiile pe hârtie sau într-un loc vizibil și să faceți o descriere cât mai detaliată a ceea ce vreți să obțineți. Acestea este necesar să aibe întotdeauna un ton pozitiv (vă amintiți că v-am vorbit despre negativitate și despre evitarea negației ”NU”).

De aceea, odată ce v-ați decis ce anume vreți să realizați și v-ați creat/scris afirmațiile, repetațile verbal, pentru a le auzi. Așa eficiența acestei tehnici se va mări iar voi veți deveni mai încrezători pe măsură ce o veți folosi.

Cunosc foarte mulți oameni care au deficiențe semnificative la capitolul ”încredere de sine”, aceștia pot folosi cu încredere afirmațiile de mai sus deoarece eficiența lor este de 100%. Acestea sunt creația subsemnatului.

Acum, cei ”mai catolici ca Papa”, îmi vor reproșa că afirmațiile de mai sus sunt îndreptate spre ego-ul propriu, ”Heh, yeah bunny!”, sigur că sunt dar, asta nu înseamnă că tenta lor este egoistă. Menirea acestora este să vă ajute pe voi înșivă să căpătați încredere.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 8 January 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania