Acum e momentul

Salut!

Să fii perfect e imposibil spunea cineva.. (??..), posibil dar, asta e obsesia mea..

Știu, este un defect, sunt un ”oarecum defect”, e adevărat.. Problema e că știu asta și nici prin cap nu-mi trece să îl rezolv..

Trecând la lucruri serioase, perfecționismul ne poate crea deservicii serioase iar asta poate deveni o problemă în timp..

Am amânat să încep scrierea unui curs nou un trimestru și jumătate iar asta, binențeles că a dus la întârzierea planului meu cu nu mai puțin de un trimestru și jumătate de asemenea..

Totodată am tot mânat lucruri care îmi tot stăruie în minte și pe care nu le-am pus încă într-un plan concret.

Tot amân lucruri din lipsă de dispoziție, cred sau din diverse motive pe care mi le inventez ..

Problema pe care o folosesc ca motiv cel mai des este lipsa unui moment potrivit (Nu negați! Știu că mulți dintre voi se regăsesc..), dar, deși sunt conștient de faptul că nu există de fapt un moment care să satisfacă cu adevărat o anume situație, continui să găsesc ”scuze”..

Cred că din punct de vedere psihologic este o problemă specifică Homo Sapiens. Cred că în paleolitic strămoșii timpurii ai omului, făceau ce aveau de făcut când le venea în minte fără să stea pe gânduri.

Ba mai mult de atât, cred că e o condiție doar a omului modern..

Eu însă știu că cel mai potrivit moment să mă apuc de lucru e ”acum”, oricând apare acel ”acum”.

Știți?

După părerea mea, nevoia de amânare apare ca urmare a sentimentului de teamă iar teama poate duce la dezvoltarea de scenarii și formule negative care la rândul lordetermina apariția negativității, ceea ce conduce până la urmă la amânare.

În plus de asta, atunci când dezvoltăm scenarii în capul nostru fără baze reale atragem de asemenea și negativiștii, care ne completează ideile negative acolo unde noi am putea pune pozitivitate și idei constructive.

No, asta nu e paranoie și am face bine să ne căutăm susținători în oamenii care ne cunosc și care ne doresc binele.

Sigur, sunt mulți oameni bine intenționați dar, în primul rând e bine să ne bazăm pe noi înșine înainte de a lua în considerare opiniile altora..

Până la urmă, un eventual eșec e doar o lecție în plus și privind situația din prisma asta, am făcut deja primul pas înainte.

E bine să privim în jur la oamenii de succes și să căutăm în aceștia un sprijin deoarece, ei întotdeauna vor ridica oamenii și nu îi vor doborâ prin negativitate.

Ideea este următoarea:

E o idee bună să nu amânăm lucrurile în eventualitatea căpătării unei experiențe care să rivalizeze cu perfecțiunea pentru că nu destinația contează (Perfecțiunea), ci călătoria este cea care contează și doar prin încercări învățăm și putem înțelege lucrurile așa cum trebuie.

Care vasăzică în cazul meu, ar cam trebui să mă învăț minte și să mă pun pe scris iar și nu doar pentru blog ci și pentru OLBMS www.olbms.com, care acum funcționează ca un intranet pentru persoane private și care are nevoie de cursuri noi și comprehensibile care să îl propulseze în online public.

Așadar dragilor, aveți un vis pe care doriți să îl îndepliniți?

Acum e momentul să luați atitudine și să încercați să faceți măcar un pas în direcția îndeplinirii visurilor voastre!

Amintiți-vă, sunteți singurii care vă pot îndeplini visele deoarece acestea vă aparțin în totalitate.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 20 May 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania