Acționați, acționați, acționați

default_thumb

Salut!

Am încheiat articolul precedent dându-vă singura soluție pe care o cunosc împotriva fricii de a acționa. Astăzi, vom continua subiectul nostru din articolul trecut.

Se întâmplă adesea să mă confrunt cu provocări, probleme și situații care mă pun într-o oarecare dificultate, mai mică sau mai mare, depinzând de complexitatea acestora..

Gândindu-mă la asta, mi-am dat seama că, toți oamenii se confruntă într-un fel sau altul cu probleme, provocări și situații dificile dar, am realizat, de asemenea, că o mulțime dintre aceștia, se rezumă la superficialități în înfruntarea și rezolvarea acestora sau la așteptarea unei rezolvări de la sine și la așteptare în general (timpul le rezolvă pe toate). Ohh, asta e o problemă. în sine..

Chiar și o prelungită analizare a situației este dăunătoare pentru că, după părerea mea, ”așteptarea, este dușmanul din umbră al succesului”. Sigur, există și situații contrare, în care o anume așteptare, poate aduce limpezirea unor gânduri, clarificarea unor lucruri etc., am mai discutat însă de excepții..

Când apar probleme..

Ce ar fi de făcut, ați putea întreba voi..

În opinia mea, orice ați face în rezolvarea unei situații, alinarea unei dureri, întâmpinarea unei provocări sau avansarea unui proiect, tot este mai bine decât să nu faceți nimic.  Așteptarea, oxidează, plafonează și menține o stare de fapt nefastă.

A nu face nimic, este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât asta este, o alegere (a alege să nu acționați). Unii, așa rezolvă problemele, după care se numesc pe ei înșiși ”înțelepți”, ”(tăcerea e de aur”). Așa e, există și situații, în care e imposibil să acționați dar, am vorbit deja despre excepții..

Gândiți-vă astfel, dacă vă decideți să treceți la acțiune și să faceți ceva, veți prelua, în felul acesta, controlul asupra situației  de fapt și conform Legii Atracției Universale, veți atrage oportunități și situații care vă vor avantaja (amat victoria curam).

A trece la fapte e singurul mod în care vă puteți elibera de sub puterea stării de apatie, teamă și de rău. Trecerea la acțiune vă va stimula și creativitatea, astfel, vă veți surprinde chiar și pe voi înșivă, găsind răspunsuri și rezolvări la care nici nu v-ați fi gândit altfel.

Așadar, indiferent de situație, este o idee bună să faceți ceva să mergeți înainte, să progresați.

Evitați plafonarea, evitați așteptarea, dacă e ceva de făcut, mai bine mai devreme decât mai târziu, acționați acum că timpul nu rezolvă nimic iar uitarea e un bandaj care se poate desface oricând și se poate întoarce împotriva voastră.

Tăcerea nu e nicicum de aur, nu în orice situație și nu oricum. Dacă prin tăcere, consimțim la rămâne apatici și delăsători, atunci, înseamnă că tăcerea e doar un pretext pentru a rămâne imuabili.

Prin acțiune vă afirmați pe voi înșine, acțiunea e un act de curaj, prin asta dovedim că suntem hotărâți să schimbam lucrurile și să le îmbunătățim.

În consecință, e mult mai bine să luăm atitudine decât să așteptăm ca lucrurile să se schimbe prin forța naturii sau a altora. Viața voastră și lucrurile care o determină se află la îndemâna voastră, depinde doar de voi dacă aceasta va fi una satisfăcătoare și deplină.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală,Productivitate Posted on: 6 October 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania