Salut!
Ce este o maimuță?
Well, pe scurt, este o maimuță..
Alaltăieri seară, în studioul de televiziune B1, la Nadia Ciurlin în emisiune, a avut loc un incident.. O ”încăierare” între o maimuță și un ”senator” român..
Mai mult sau mai puțin știință
Michio Kaku spune că există trei stadii ale conștiiinței iar definiția acestuia cu privire la conștiință este următoarea.
– Conștiința este procesul de creare a unor multiple bucle de răspuns pentru crearea unui model al sinelui în spațiu cu privire la alții și în timp în vederea îndeplinirii unor scopuri.
În mai puține cuvinte:
Conștiința este modul nostru de a găsi răspuns și de a răspunde la lucrurile sau oamenii cu, care interacționăm în timp și spațiu.
De aceea conștiința e ceva propriu fiecărui individ.
Da, ok.. Sună mai complicat decât e în realitate..
Totul ține de stadiul de dezvoltare al creierului.
În primul stadiu de dezvoltare, dezvoltăm conștiința primară, cea care ține de cerebel, precum înțelegerea echilibrului și a poziției fizice relativ la spațiu. Acest aspect al conștiinței îl întâlnim la animale, de exemplu la reptile, precum crocodilii (nu degeaba este numit creierul reptilian).
În stadiul 2 al dezvoltării creierului uman se dezvoltă partea centrală a creierului, cea care înțelege relațiile dintre oameni, ierarhiile sociale și emoțiile. Această parte a creierului se dezvoltă în adolescență și mai este denumit și creierul maimuței. În această parte a existenței umane, oamenii învață să-și controleze emoțiile și învață de asemenea ce e politețea și cum să se comporte. Spre deosebire de celelalte animale, maimuțele înțeleg relațiile cu alte maimuțe.
Stadiul 3 al dezvoltării creierului dezvoltă cortexul (lobul) frontal, numit și ”creierul gândirii”
Aceasta este acea parte a creierului care ne diferențiază de animale. Creierul gândirii are particularitatea de a vedea în viitor, de a planifica și visa cu ochiii deschiși.
Încăierarea
Ok, să revenim la subiectul nostru de azi, conflictul de la B1tv.
În primul rând vreau să fac clar faptul că menirea acestui editorial nu este să jignească pe cineva ci doar să facă niște observații dintr-o perspectivă mai științifică sau dacă vreți, obiectivă decât dintr-una subiectivă..
Protagoniștii incidentului sunt Mirel Palada și Mihai Goțiu.
Scenariul încăierării este simplu, Palada l-a apucat de păr administrându-i un pumn în meclă lui
Goțiu..
După părerea mea Mirel Palada e doar o maimuță sau cum ar spune Mihai Goțiu, are comportament de maimuță (nu că maimuțele s-ar cafti ocazional sau altfel..).
Justificare
Mirel Palada e o maimuță!
Acesta a reușit să treacă de stadiul primar al dezvoltării creierului, reușind să își dezvolte cerebelul pe deplin, el a reușit chiar să își dezvolte și partea centrală a creierului lui dar.. aici s-a cam oprit..
De ce, de unde știu?
Dezvoltarea cerebelului
Păi în lupta cu Goțiu, Mirel Palada și-a menținut bine echilibrul, el ieșind în cele din urmă învingător, ceea ce denotă un echilibru foarte susținut al acestuia..
Creierul maimuței
Mirel Palada înțelege (din punctul meu de vedere), relațiile cu ceilalți și mai cu seamă ierarhiile, ceea ce e în opinia mea și ceea ce l-a determinat să fie violent cu Goțiu, omul dorind să fie bine văzut de celelalte maimuțe de care se înconjoară (priviți cu atenție la celelalte primate care populează la vârf PSD-ul).
Palada și-a controlat suficient emoțiile cât să nu escaladeze prea mult conflictul ci doar să-și aplice sieși un status în relațiile cu ceilalți (acum vedeți cine-i șeful..).
Ceea ce nu a reușit Mirel Palada a fost să își dezvolte creierul frontal. El nu a reușit să prevadă rezultatul plăcerii pocnirii lui Mihai Goțiu..
În consecință personajul de mai sus, nu e om ci e maimuță și din acest motiv o maimuță e doar o maimuță, s-o numim așadar Mirel Palada..
Succes!
Spune-mi ce crezi...