Acceptarea, succesul și planul vostru

 

Se spune că totul are un rost în viață. Lucrurile se așează ele însele, un lucru ducând la altul și tot așa. Privind lucrurile din punctul acesta de vedere, putem aprecia că în loc să ne închidem în noi înșine și să ne lamentăm cu privire la greșelile trecutului, la răni și temeri, la neîmpliniri și dezamăgiri care cu certitudine ne-ar trage înapoi sau în cel mai bun caz ne-ar ține pe loc este de preferat să învățăm din acestea creându-ne astfel oportunități pentru dezvoltare personală (la urma urmei după cum spune proverbul ”un șut în … este un pas înainte” și ”ce nu te omoară te întărește”.

Amintiți-vă articolul precedent ”Atitudinea pozitivă” și rețineți că indiferent de situația în care vă aflați există întotdeauna speranță și că acțiunile voastre în ceea ce privește această speranță vă vor determina viitorul.

Acceptarea și rezultatul său succesul

Succesul vostru este la rândul lui determinat de voi înșivă așa că este o idee bună să evitați să vă subapreciați gândindu-vă  că v-ați ratat cariera, căsnicia, viața etc. pentru că într-adevăr nu sunteți un eșec. Acceptați-vă pe voi înșivă pentru ca și ceilalți din jurul vostru să vă accepte așa cum sunteți. De aceea atunci când vedeți oameni care au succes, sunt populari și aparent au tot ceea ce își doresc alungați gânduri precum ”eu nu sunt, eu nu pot, eu nu am etc.” Și mai degrabă umpleți-vă mintea de gânduri de îmbunătățire a abilităților, aspectului sau personalității voastre. Atitudine pozitivă vs atitudine negativă, prima vă consolidează, a doua vă dărâmă.

Notă:

Ca un exercițiu de dezvoltare personală și pentru crearea stări de satisfacție și de plăcere personală atunci când intrați în contact cu persoane dezamăgite și care au o părere rea despre ele însele ajutați-le să își revină. Ajutați astfel de oameni să își recapete respectul de sine, faceți acest lucru fără să așteptați ceva în schimb, fiți binevoitori și priviți-i pe ceilalți așa cum ați vrea să fiți priviți voi înșivă.

De asemenea procedați cu atenție deoarece oamenii care au un respect de sine scăzut au o pasiune în a-i demoraliza și pe ceilalți făcându-i să se simtă inferiori ca și ei.

Greșelile

Învățați din greșeli și priviți-le ca pe lecții menite să vă desăvârșească experiența. Întăriți-vă respectul de sine față de propria voastră persoană și opriți gândurile deprimante să vă afecteze în așa măsură încât psihicul vostru să slăbească, greșelile fac parte din farmecul vieții.gândiți-vă că va exista întotdeauna o nouă șansă să realizați ceea ce vă propuneți.

Cumpătarea și dezvoltarea personală

Luați lucrurile pe rând și nu vă grăbiți pentru că nu veți deveni înțelepți peste noapte. Dezvoltarea personală își cere prețul ei iar rodul acesteia este hrănit zi cu zi pentru ca într-o zi să poată fi cules.

Autodezvoltarea sau dezvoltarea sinelui, a caracterului și a personalității proprii are loc ca urmare a unei educații permanente și este un proces care lucrează zi de zi.

Dezvoltarea personală va avea ca rezultat stabilitatea interioară și în cele din urmă un succes complet care ia naștere din autoapreciere fundamentată de un respect de sine ridicat ce generează o puternică încredere de sine.

Scopul unei autodezvoltări este acela de a crea un EU mai bun, mai productiv, mai eficient, mai frumos, mai plăcut etc.

Planul

În vederea unui proces de dezvoltare personală stabil și eficient vă recomand să urmați pașii următori:

  1. Stabiliți-vă ținte pe care sunteți siguri că le puteți atinge (în mod normal aș recomanda să țintiți cât mai sus dar cu pași mici puteți acoperi o zonă mai mare fără să obosiți). Amintiți-vă că succesul se datorează cel mai adesea unui efort decât întâmplării.
  2. Fiți perseverenți și când se vor ivi obstacole în calea voastră (lucru inevitabil) continuați-vă parcursul către atingerea scopurilor voastre. Din experiență vă pot împărtăși că vor fi momente în care vă va părea de preferat să renunțați dar alungați aceste gânduri și mergeți mai departe.
  3. Continuați
  4. Continuați
  5. Continuați

Succes!

 

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare,Dezvoltare personală Posted on: 27 August 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania