A fi sau a nu fi lider?

 

barbatdeafaceri2

Cei mai mulți dintre oameni așteaptă să li se spună ce să facă. De aceea când vine vorba de locul de muncă mulți dintre aceștia par să umble de colo colo neproducând de fapt nimic ba chiar mai mult de atât, antrenându-i și pe alții în activitățile lor de maximizare a ineficienței. Acest gen de probleme aduc frustrare managementului și au tendința de a naște crize în cadrul conducerii.

Adevărul este că din punct de vedere psihologic această dorință a oamenilor de a urma conducătorul provine din nevoia oamenilor de a se simți doriți și indinspensabili deși este adevărat și faptul că există și oameni leneși, ineficienți și neproductivi din fire.

Există și oameni care simt o dorință arzândă de a crea, de a produce și de a trece la acțiune ei înșiși dând în felul acesta un exemplu celorlalți. Acest tip de oameni preferă mai degrabă să fie cap decât coadă și ei sunt cei ce vor fi de cele mai multe ori numiți lideri.

Nașterea unui lider

Se crede că adevărații lideri se nasc cu abilități de conducători dar ia gândiți-vă, fără determinare, fără dorință și plăcere, fără existența unei experiențe nu ar avea loc nici o evoluție în acest sens pentru că aceste așazise calități înnăscute de fapt se învață.

Adevărații lideri lucrează permanent la îmbunătățirea abilităților lor naturale. Acest lucru de asemenea cere dedicare și hotărâre.

Ce înseamnă a fi lider?

lider este un cuvânt împrumutat din limba engleză (leader) care înseamnă conducător. În calitate de lideri voi ar trebui să puteți influența alte persoane să ducă la îndeplinire un țel sau un obiectiv. Voi ar trebui să fiți factori determinanți  în consolidarea grupului din care faceți parte și ar trebui să fiți principalii membrii ai acestuia.

Pentru a demonstra o claritate a ceea ce trebuie făcut trebuie să cunoașteți în profunzime viziunea grupului, a organizației. Cu certitudine trebuie să aveți un simț al ierarhiei știind care sunt șefii și la cine trebuie să apelați în caz că este necesar atingerii obiectivelor.

A fi lider nu înseamnă decât în mică măsură exercitarea unei puteri oarecare. A fi lider înseamnă în primul rând a avea capacitatea încurajării celorlalți în vederea atingerii obiectivelor, înseamnă o proecție efectivă a propriei voastre personalități în conștiința altora, înseamnă ce știți și ce faceți voi înșivă și nu neapărat ce îi determinați pe alții să facă.

A fi lider nu este similar cu a fi șef 

Spre deosebire de șef care face uz de putearea pe care o are în mod discreționar de multe ori un lider convinge prin propriul exemplu, acesta lucrând neîncetat pentru organizația sa. Ca lider de grup (organizație) trebuie să aduceți toți membrii la aceeași masă descoperindu-le viziunea de ansamblu și obiectivele ce trebuie să fie îndeplinite.

Oferiți-le un scop

Oamenii tind să-i urmeze pe alții când observă că există un plan și un scop clar. Dacă aceștia vor vedea că voi știți ce faceți și unde mergeți ei vă vor urma.

Dacă gândim logic este perfect natural, dacă voi nu știți unde mergeți și care sunt scopurile și obiectivele voastre de ce v-ar urma cineva și pentru ce v-ar acorda încredere?

Un lider inspiră încredere și siguranță

Sentimentul de siguranță și de încredere se clădește pe realații bune, pe onestitate și etică superioară.

Modul de relaționare cu oamenii și modul de tratare a acostra vor așeza baza coeziunii organizației în ceea ce vă privește. Cu cât veți avea legături mai strânse cu membrii cu atât mai puternică va fi încrederea lor în voi și în capacitatea voastră.

Un bun líder este un excelente comunicator. Cunoștințele și experiența voastră trebuie împrtășită și altora. Abilitatea voastră de a lua decizii împortante este și ea importantă  astfel capacitatea voastră de a aprecia diferitele situații care pot apare, de a lua decizii și de a căuta soluții este esențială calității voastre de lideri.

Pe această capacitate a voastră se vor baza subordonații voștrii. De aceea a luarea deciziilor este foarte importantă succesului grupului sau organizației.

Cunoștințele și experiența voastră adesea nu vă vor fi suficiente în conducerea eficientă a organizației sau a grupului pe care îl conduceți. Nu le veți putea face voi pe toate. De aceea una dintre calitățile pe care ar trebui să le aveți este cea de a recunoaște și de a profita de cunoștințele și abilitățile subordonaților voștrii. Abilitățile voastre de coeziune trebuie puse în slujba unității organizației.

Nu în ultimul rând, aș spune din contră, a fi lider presupune multă muncă și timp.

Așadar, acum, cunoscând cele de mai sus considerați că întruniți caracteristicile necesare unui lider? Doriți să lucrați cot la cot cu alți oameni străduindu-vă să fiți un exemplu pentru aceștia în tot ceea ce întreprindeți?

Dacă răspunsul vostru este afirmativ atunci începeți acum.

Fiți lideri!

Succes!

Filled Under: Dezvoltare,Dezvoltare personală Posted on: 29 August 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania