Totul despre imobiliare – achiziții, închirieri spații și terenuri

Salut!

Totul despre imobiliare – achiziții, închirieri spații și terenuri

Piața imobiliară este în plină dezvoltare, la ora actuală înregistrându-se peste 28.000 tranzacții în domeniu. Unii doresc sa închirieze garsoniere și apartamente pentru perioade limitate sau nu de timp, alții intenționează să cumpere un spațiu imobiliar în care să se stabilească și sunt și persoane care doar urmăresc închirierea unor terenuri, în diferite scopuri.

Indiferent de nevoi, Compari Imobiliare este platforma online ce îi întâmpina pe toți cei din categoriile mai sus menționate cu cele mai bune soluții, indiferent de criteriile de căutare după care aceștia se ghidează. Astfel, în cadrul portalului compariimobiliare.ro se găsesc variate anunțuri imobiliare, statistici reale cu privire la prețurile aferente fiecărei zone, precum și oferte puse la dispoziție de diverse agenții imobiliare de renume.

Ce aspecte trebuie sa bifeze cei care doresc sa achiziționeze/închirieze un spațiu/teren

Pentru a lua cea mai bună decizie cu privire la aceste aspecte, este foarte important ca utilizatorii să cunoască îndeaproape o serie de detalii ce țin de piața imobiliara și tot ce implica acest sector de activitate.

Înainte de toate, stabilirea unui buget și întocmirea unui plan financiar reprezintă o necesitate pentru a putea parcurge și următorii pași. Astfel, clientul trebuie sa știe cât este dispus să ofere în schimbul unui apartament sau teren, indiferent dacă este vorba despre achiziționare sau închiriere.

Analizarea pieței este necesară pentru a cunoaște sumele exacte specifice fiecărei zone, iar platforma compariimobiliare.ro oferă date precise cu privire la acestea. Spre exemplu, cei care caută terenuri de vânzare București se vor interesa de o zonă în care accesul se face ușor, terenul dispune de facilități, iar prețul este unul rentabil, în comparație cu toate aceste detalii.

Ofertele vor varia după suprafața disponibilă pentru închiriere, în această zonă prețul de închiriere pentru 1679 mp putând fi aproximat la 193 euro/mp.

Atunci când respectivul spațiu îndeplinește criteriile pe care le impun clienții, rămâne să se stabilească un preț final pentru acesta. De preferat este o colaborare ce dispune și de posibilitatea de negociere. Astfel, ambele părți vor ajunge la un acord comun, convenabil.

Semnarea unui contract ce vizează închirierea / achiziționarea terenului sau a spațiului imobiliar este absolut necesară. Utilizatorii trebuie să acorde o atenție sporită acestui criteriu pentru a evita orice neplăceri ce pot apărea ulterior. De altfel și achitarea sumei aferente trebuie făcută cu responsabilitate. În funcție de modalitatea de plată, că este vorba despre o achiziție prin programul Prima Casa sau despre un credit ipotecar, există și un avans ce trebuie achitat până într-un anumit termen. Procentul variază după soluția pentru care se optează.

În cazul celor care doresc să închirieze un teren, trebuie să fie pusă și problema tipului acestuia. Spre exemplu, un teren extravilan nu poate fi transformat cu ușurință într-unul intravilan. O atenție deosebită trebuie să acorde mai ales cei ce doresc să facă o astfel de achiziție, însă fiind vorba despre un spațiu ce face parte încă din “circuitul agricol” sau care este extravilan. Nu este imposibil de realizat acest lucru, însă toată procedura specifică necesită bani și timp.

Când prețul de achiziție este unul scăzut, vorbim despre o afacere rentabilă și avantajoasă, dar nu toate situațiile sunt asemenea acesteia. În acest sens, alegerea agenției imobiliare, dacă se dorește, trebuie realizată cu cea mai mare atenție.

Doritorii pot accesa compariimobiliare.ro pentru a afla informațiile de care au nevoie cu privire la prețurile, condițiile și termenii pe care îi implică o astfel de tranzacție, precum și care sunt cele mai potrivite agenții imobiliare ce le pot oferi ajutorul de care au nevoie.
Succes!

Filled Under: Uncategorized Posted on: 5 October 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania